Knabbels

Geroosterde paprika dip met geitenkaas & cashewnoten

Een overheerlijke dip die je perfect de dag op voorhand kan maken. Ook voor de niet ‘geitenkaas lovers’ is deze een aanrader.

Dippen met rauwkost, flatbread of crackers. Of smeer het gewoon op je volkoren boterham of wrap.

Deze dip is niet alleen ongelofelijk lekker maar je krijgt hier ook mee je extra groenten binnen. Geen geroosterde paprika’s in bokaal te vinden? Rooster je gele paprika’s gewoon zelf in je oven.

Geniet ervan!

Geroosterde paprika met geitenkaas & cashewnoten

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 60 gram ongezouten geroosterde cashewnoten
  • - 400 gram geroosterde gele paprika's (in een bokaal: kan je vinden in de Albert Heijn)
  • - 250 gram geitenkaas
  • - 1 el sesamolie (of gewone olie)
  • - Peper, zout, 1 el verse tijm

Instructions

1

Als de cashewnoten nog niet geroosterd zijn, verhit dan een steelpan zonder olie en rooster de noten op een middelhoog vuurtje goudbruin.

2

Laat de gele paprika's uitlekken. Neem de keukenmixer. Maal hierin de paprika, 50 gram cashewnoten en geitenkaas. Daarna breng op smaak met peper, zout en 1 tl verse tijm.

3

Neem een leuk schaaltje, doe hierin het mengsel, garneer met het restje van de cashewnoten (verbrokkel ze er wat over) en besprenkel met 1 el sesamolie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply