Gezonde baksels/ Knabbels

Glutenvrije lijnzaadcrackers

Deze crackers zijn glutenvrij en zitten boordevol vezels! Lijnzaad is dan ook super goed voor de darmen & een plantaardige bron van eiwitten.

Heerlijk knapperig, super lekker als dip koekje (keto style) met jou favoriet dipsausje. Of gewoon om mee te nemen naar je werk als tussendoortje of lunch. Een fantastisch alternatief voor brood.

Eet dus regelmatig lijnzaad, ze zorgen voor veel gezondheidsvoordelen!

Glutenvrije lijnzaadcrackers

Print Recipe
Serves: 2 porties Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 50 gram gebroken lijnzaad
  • - 15 gram sesamzaad
  • - 40 gram zonnebloempitten
  • - Snuf zout
  • - Snuf Provençaalse kruiden of oregano
  • - 50 ml water
  • - 1 el olijfolie

Instructions

1

Doe alle droge ingredienten in een kom en meng alles goed door elkaar.

2

Voeg het water en 1 el olijfolie en laat 20 minuten staan.

3

Verwarm je oven voor op 180 graden en leg bakpapier op je bakplaat.

4

Verdeel het beslag op het bakpapier. Leg er nog een extra vel op het beslag, duw eerst wat open met je handen en vervolgens met een deegroller uitrollen. Tot een halve/1 cm dik.

5

Verwijder nu het bovenste vel bakpapier en zet gedurende 20 minuten in de oven.

6

Haal ze uit de oven, en snij ze in vierkantjes met een scherp mes. Draai ze op en bak nog 5 minuten extra.

7

Laat de crackers daarna afkoelen uit de oven op een rooster.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply