Zoals jullie mij wel kennen.. Mijn favoriet ontbijt is de combinatie koud en warm. Hier het warme van de mugcake met het frisse van de kwark erbij. Mmmm! Met extra veel kaneel!
Deze keer maakte ik een mugcake met bosbessen. Een mugcake is zoals jullie wel weten een cake’je wat je maakt in een beker in de microgolf. De basis is vaak havermout (maar gaat ook perfect met meel) en ei (om het te laten rijzen). Voeg daar dan nog extra dingen bij, wat jij lekker vind. Ik denk maar aan cacao nibs, bosbessen, banaan, framboos, wortel, kokosschilfers, chocolade, pindakaas, kaneel, diepvries rood fruit, … Je kan er zo mee variëren. Natuurlijk kies je uit dit lijstje maar een aantal extra dingen hé, anders wordt het een calorie bommetje en dat willen we nu ook niet 😉 !
Ik eet dit meestal als ontbijt met 150 gram kwark erbij. Nog wat extra bessen, kwark, banaan & granola on top en smullen! Het water komt me hier al in de mond. 🙂
Mugcake met bosbessen
Print RecipeIngredients
- - 6 bosbessen
- - 50 ml amandelmelk (een geutje)
- - 20 gram havermout
- - 1 tl bakpoeder
- - 1 el vanille proteïne poeder (of 1 tl vanille aroma)
- - 1 tl gemalen lijnzaad
- - 1 ei
- - Snuf kaneel en zeezout
- - Afwerking: 40 gram frambozen, kaneel, 40 gram bosbessen, 1/2 banaan, 150 gram kwark en 1 el pindakaas
Instructions
Neem een kommetje en meng alle ingrediënten door elkaar.
Giet het in een mug (koffietas) en zet 1,5 minuten in de microgolf op 900 watt.
No Comments