Ontbijt

Chocolade proteïne havermoutje

Een super gezond & eiwitrijk ontbijt! Klein tipje: zorg dat je elke dag 30/40 % eiwitten binnen hebt. Dus het ontbijt is de perfect manier om de dag goed te starten.

Havermout ontbijtjes blijven op mijn nummer 1 staan. Je kan ze zodanig pimpen en yummy dingen aan toevoegen totdat je een héérlijk ontbijt krijgt!

Als je geen proteïne poeder wil gebruiken, kan je in de plaats 1 el pure cacao poeder eraan toevoegen. Maar geloof me, de raw cacao poeder van ‘your healthy fix’ is echt super lekker, krijg je extra eiwitten binnen en geeft je een boost tot de middag! Btw, Esther is de powerlady die dit veganistisch supplement heeft uitgevonden! Eindelijk een vegan proteine poeder waar mijn buik niet van opzwelt én die lekker smaakt! Voor mij is dit een toppertje! Naast de chocolade smaak is er ook nog deze met bosbes! Ik voeg ze toe aan mijn havermoutjes (zoals hier in dit recept), maar ook enkel met amandelmelk, magere kwark (lactose vrij) of soja yoghurt! Ik maak er zelf ijs mee! Dit recept deel ik snel! Zeker eens proberen lieverds!

Chocolade proteïne havermoutje

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 50 gram havermout
  • - 1 scoop raw cacao proteïne poeder van 'Your Healthy Fix'
  • - 1 tl amandelpasta
  • - 1 el stevia
  • - Snuf zout
  • - 250 ml amandelmelk
  • Afwerken met verse aardbeien, bosbessen en lepeltje magere kwark.

Instructions

1

Neem een steelpannetje. Weeg 50 gram havermout af en doe dit in de pan samen met 250 ml amandelmelk, schepje proteine poeder, 1 tl amandelpasta, 1 el stevia en snuf zout.

2

Meng alles goed door elkaar en laat sudderen op een laag vuurtje. Blijf rustig roeren.

3

Als het een romige massa is geworden, haal je het van het vuur.

4

Giet in een kommetje en werk af met verse aardbeien, bosbessen en een lepeltje kwark of yoghurt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply