Deze hummus is een variatie op mijn klassieke hummus. Door de geroosterde paprika heeft deze dip een lekker geroosterde smaak, fantastisch in combinatie met de kikkererwten. Hoe ik deze hummus graag eet? Met een cracker of met een stukje vis of vlees. Ik smeer dan deze hummus er bovenop. Mmmm, zoooo lekker in combinatie met een fris slaatje.
Tip: Je kan deze dip goed bewaren in een afgesloten doosje/bokaal in de koelkast. Ongeveer 5 dagen.
Geroosterde paprika hummus
Print RecipeIngredients
- - 1 rode paprika
- - 220 gram kikkererwten
- - 1 tl tahin (sesampasta)
- - Peper en zout
- - 2 el olijfolie
- - 1 teentje look
- - Klein beetje citroen sap
- - 1 tl komijn en paprika poeder
Instructions
De rode paprika leg je in een voorverwarmde oven (250 graden, grill stand) op je bakplaat. Prik er wat gaatjes in met een vork en zet een 50 tal minuten in de oven, totdat die er redelijk geroosterd uit ziet. Mag gerust een klein beetje bruin/zwarte kleur hebben. Haal de paprika uit de oven en laat afkoelen.
Ondertussen neem je een keukenmixer, doe hierin alle ingrediënten in, en mix goed door elkaar. Is hij nog te vast, doe er wat water bij.
Als de paprika afgekoeld is, pel je hem en verwijder je de pitjes. Doe het vruchtvlees in de mixer, en blend dit samen met de kikkererwten tot een romige massa.
Werk af met wat sesamzaadjes, kikkererwten en paprika poeder on top. Mmmmm, heerlijk!
No Comments