Knabbels

Frisse yoghurt dip met munt, gele rozijnen & komkommer

Deze dip is suuuuuuper lekker! 1 van mijn favorietjes op dit moment Inspiratie komt uit een oud boek met recepten uit het Midden-Oosten. De smaak van deze dip is lekker fris, heerlijk met een cracker of bij een salade. Je kan deze dip wat vergelijken met de klassieke tzatziki. Maar dan uitgebreider, nog meer smaak en super lekker. Dit is een dip om te ‘sharen’ met andere mensen! Echt, als je dit aan het eten bent, waan je jezelf in het Midden-Oosten.. Serveer het in een leuk kommetje, met wat crackers en walnoten erbij, en je hebt een fantastische dip of hapje om te serveren aan jou gasten. Ideaal toch? Want de feestdagen komen eraan… 🙂

Frisse yoghurt dip met munt, gele rozijnen & komkommer

Print Recipe
Serves: 1 potje

Ingredients

  • - 300 gram griekse yoghurt
  • - 1 handje gele rozijnen
  • - 1 lente ui
  • - 1 komkommer (geraspt)
  • - 1 handje verse munt
  • - 1 tl zwarte peper
  • - Grof zeezout
  • - 1 teentje geperste look
  • - 5 walnoten (grof gehakt) om af te werken (on top)

Instructions

1

Rasp je komkommer, doe in een zeef of vergiet. Druk al het overtollig vocht eruit. Daarna doe je de komkommer rasp nog eens in een keukenhanddoek, en druk je er nog eens goed op. Zodanig dat al het water eruit is.

2

Daarna neem je een grote kom, doe hierin de Griekse yoghurt, komkommerrasp, gesneden verse munt, gele rozijnen, gesneden pijp ajuin, de kruiden en de geperste look. Roer goed door elkaar en proef. Zorg dat er voldoende pit in zit, eventueel nog wat bij kruiden.

3

Doe in een leuk kommetje, en werk af met grof gehakte walnoten en wat rozijnen. Geloof me, ze zullen smullen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply