Diner

‘Leftover’ groenten met honing kip, cranberry’s in de tajine

Hebben jullie dit soms ook? Totaal geen idee van wat je ’s avonds gaat klaar maken? Geen zin om nog speciaal naar de winkel te gaan? Geen inspiratie? Je wilt ook geen vettige lasagne uit een pakje of pizza uit een doos eten… 🙂

Dan maar koken met restjes uit de koelkast. Als ik dat doe neem ik meestal mijn tajine of een grote wokpan. Daar kan je alles in klaar maken. Gisteren was het zo een avond. Ik nam wat groenten uit mijn koelkast, wat kip, een overschot van tomaten passata (die nog in mijn koelkast stond 🙂 ) en goed kruiden. Je hebt een heerlijke, warme, gezonde en evenwichtige maaltijd.

'Leftover' groenten met honing kip, cranberry's in de tajine

Print Recipe
Serves: 1 grote portie, 2 kleine Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1 courgette
  • - 1 rode paprika
  • - 1 ajuin
  • - 100 gram pompoen (restje)
  • - 1 kipfilet
  • - 1 tl kippenkruiden
  • - 1 el vloeibare honing
  • - 1 klein handje cranberry's
  • - 2 el olijfolie (om te bakken)
  • - Restje tomaten passata (of tomatenblokjes uit blik of karton)
  • - Peper en zout
  • - tl paprikakruiden, komijn, Provençaalse kruiden, garam masala

Instructions

1

Je snijd al de groenten, je stooft een ajuin aan en doe de groenten erbij. Kruid goed en doe de tajine dicht.

2

Roer af en toe, zodanig dat de groenten niet aanbakken.

3

Daarna doe je wat tomaten passata erbij en laat nog even pruttelen.

4

Doe de groenten aan de ene kant, doe wat olijfolie in de tajine, bak de kip samen met de kippenkruiden & honing aan de ene kant. Bak kort aan beide kanten aan.

5

Meng nu alles door elkaar en laat nog wat pruttelen met de tajine dicht (op een laag vuurtje).

6

Werk af met sesamzaad, wat peper, zout en cranberry's. Heerlijk en snel klaar!

Notes

Je kan dit recept maken met alle groenten. Waar jij zin in hebt, wat jij hebt zitten in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply