Diner

Ovenschotel met kalfsgehakt, butternut en puree van zoete aardappel

Een gezonde ovenschotel voor de winterdagen? Deze schotel met mager gehakt, puree van zoete aardappel en butternut  is om je vingers af te likken.  Ik hou van avonden de ‘pot op tafel’. Zalig, gewoon de grote lepel in de pot, en opscheppen. Ook ideaal als je gasten hebt die op bezoek komen. Je kan alles op voorhand maken, snel klaar en de avond zelf geen werk. En geloof me, de geur daar doe ik het voor. Met een lekker glaasje rode wijn erbij. Dat noem ik nou eens balans in een gezonde levensstijl.

Ps: Geen zin om te koken? Deze kan je ook gewoon bij mij bestellen..

Smakelijk en geniet ervan!

Ovenschotel met kalfsgehakt, butternut en puree van zoete aardappel

Print Recipe
Serves: 1 schotel (4 pers) Cooking Time: 50 min

Ingredients

 • - 600 gram kalfsgehakt
 • - 1 ajuintje
 • - 1 teentje knoflook
 • - 1 potje ricotta (200 gram)
 • - 1/2 butternut (of pompoen)
 • - 2 zoete aardappelen
 • - Peper en zout
 • - Snuifje nootmuskaat
 • - Provençaalse kruiden
 • - 3 el zonnebloemolie
 • - 1 handje verse basilicum
 • - 1 groenten bouillon blokje
 • - 1 ei
 • - Scheutje amandel of rijst melk
 • - 1 handje geraspte mozzarella (on top)

Instructions

1

Snij een ajuintje en pers 1 teentje look, stoof dit lichtjes aan in wat olijfolie. Voeg hier nu je kalfsgehakt aan toe.

2

Voeg wat peper, zout en snuifje kaneel aan toe. Bak het gehakt lichtjes aan. Niet te ver, gewoon tot het niet meer rauw is. (want het moet nog in de oven ook, anders wordt je vlees taai).

3

Verwarm je oven voor op 180 graden. Schil de butternut, snij in dunnen schijfjes. Kruid met peper, zout, provencaalse kruiden en giet er wat olijfolie over. Zet in de oven voor ongeveer 10 min. (Ook weer niet te lang, dat hij niet te zacht wordt)

4

Ondertussen breng je ook water aan de kook, schil de zoete aardappelen, snij in stukken en doe dit samen met een groenten bouillon blokje in het kokend water. Giet af wanneer de zoete aardappel zacht is. Voeg 1 ei, geutje amandelmelk, nootmuskaat, peper en zout aan toe. Maak hier puree van.

5

Neem een ovenschotel, doe wat olijfolie in de ovenschotel. Doe eerst je gehakt erbij, daarna de blokjes/schijfjes pompoen. Doe bovenop de pompoen een laagje ricottakaas, en als laatste de zoete aardappel puree. Werk af met wat geraspte mozzarella kaas en verse basilicum.

6

Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer een 20 a 25 minuten.

7

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply