Diner

Gezonde Kip Tikka Masala

Chicken Tikka… Stukjes gemarineerde kip! Masala… Gemengde specerijen. Heerlijk deze saus met veel kruiden en tomaten.. Het is een wereldberoemd Indiaas gerecht! Perfect om met jouw gezin, familie of vrienden te delen.Deze Chicken Tikka Masala is simpel te maken en zit vol smaak! Omdat deze zo eenvoudig is, is deze een topper voor op een doordeweekse dag! Door de yoghurt marinade wordt de kip heerlijk mals en de toegevoegde Indiase kruiden, tomaten, kokosmelk, chilipepers…krijgt de saus een hemelse en spicy smaak. Als ik hem niet maak voor vrienden, dan ‘prep’ ik het op zondag en vries ik verschillende porties in. Geniet ervan lieverds! Jullie weten, als je vragen hebben mogen jullie mij altijd contacteren via mail of insta! Vergeet me niet te taggen schatties! Thx! 🙂

Print Recipe
Serves: 8 personen

Ingredients

  • - 1 kg kippenfilet (ik neem er meestal 7 of 8)
  • - 400 gram Griekse yoghurt
  • - 4 el rode curry pasta (of tikka masala)
  • - 2 el kurkuma
  • - 1500 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • - Zwarte peper en zeezout, Kippenkruiden, Garam Masala, komijn, koriander
  • - 4 rode uien
  • - 4 rode punt paprika's
  • - 4 chili pepers
  • - 3 teentjes look
  • - Sap van 1 limoen
  • - 1liter kokosmelk
  • - Olijfolie
  • - 2 handjes verse spinazie
  • - Verse koriander, geroosterde amandelschilfers (even grillen in de pan of oven), extra griekse yoghurt, spinazie (om af te werken). Serveren met pita brood of zilvervliesrijst.

Instructions

1

Snij de kippenfilets in stukken.

2

Neem een grote kom, doe hierin de Griekse yoghurt, 4 el rode curry pasta, 2 el kukuma, 1 el kippenkruiden, 2 el Garam Masala, 1 tl zwarte peper, zeezout. Meng dit goed door elkaar samen met de kip. Laat 60 minuten marineren.

3

Neem de rode puntpaprika's en snij in blokjes of fijne reepjes. Leg deze op een bakplaat. Stop deze in een voorverwarmde oven op 200 graden. 15/20 minuten.

4

Snij de rode uien, chili pepers en look in fijne stukjes. Neem een grote kookpot, stoof dit met wat olijfolie aan. Schep hier nu de kip bij. Bak kort aan.

5

Dan voeg je de gegrilde puntpaprika's, tomatenblokjes, kokosmelk, sap van 1 limoen eraan toe. Kruid bij met wat chili, peper, zout en komijn.

6

Schep alles goed door elkaar en laat 30 minuten sudderen op een laag vuurtje. Op het laatste mag je er nog wat verse spinazie aan toevoegen. Laat nog 5 minuten staan op het vuur.

7

Ik werk af met verse koriander, geroosterde amandelschilfers & met zilvervliesrijst of pita brood om erin te soppen 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply