Diner

Zoete aardappel puree met geroosterde amandelen

Een puree’ke.. altijd lekker tijdens de herfst dagen. Zeker zoete aardappelpuree is voor mij een topper!

Ik maakte deze keer een simpele puree van zoete aardappelen maar met mijn eigen twist.. In combinatie met champignons en zongedroogde tomaten. I love it! 🙂 Zeker met de feta en geroosterde amandelen erbij! Snel en lekker, gezond en vegetarisch! Een gerecht waarmee je zeker gaat scoren. Ben je een durver? 🙂 Maak het eens klaar als voorgerechtje als er gasten komen.

Zoete aardappel puree met geroosterde amandelen

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 180 gram zoete aardappel
  • - 50 gram feta kaas
  • - 12 amandelen
  • - 120 gram champignons (naar keuze, ik gebruikte een mengeling)
  • - 2 tl mosterd
  • - 60 gram zongedroogde tomaatjes (halfgedroogd)
  • - Kruiden: peper, zout, nootmuskaat, cayenne peper
  • - Olijfolie
  • - 2 el plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)

Instructions

1

Breng water aan de kook, schil en snij de zoete aardappel in stukken en kook totdat de zoete aardappel gaar zijn (totdat ze zacht zijn).

2

Giet de zoete aardappel (na een 15tal minuten) af, kruid met peper, zout, nootmuskaat, snuf cayennepeper en 2 el plantaardige melk. Prak met een stamper tot een grove puree.

3

Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes. Zet even aan de kant.

4

Ondertussen snij je de champignons in stukjes en deze mag je bakken in wat olijfolie. Deze mogen als ze gaar zijn, bij de puree. Ook de reepjes tomaat en 2 tl milde mosterd mogen erbij.

5

Meng alles goed door elkaar. Breng nog wat op smaak met peper en zout.

6

Rooster de amandelen in een pan (geen olie gebruiken) totdat ze goudbruin kleuren. Blijf er bij!

7

Warm de puree nog even op. Doe de zoete aardappel/champignon stamppot in een bordje.

8

Doe de reepjes zongedroogde tomaatjes, geroosterde amandelen erover.

9

Verbrokkel 50 gram feta kaas over het bordje.

10

Strooi er nog wat grof zeezout en peper over.

11

Klaar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply