Lunch/ Ontbijt

Groente omelet met feta

Een goed gevulde omelet is volgens mij de perfect lunch!

Het leuke eraan is dat je hem kan vullen met allerlei verschillende groenten. Je kan gewoon kiezen wat jij het lekkerst vindt! Ik check meestal mijn voorraad, wat ik nog in huis heb en begin eraan. Deze keer was het met restje broccoli en kidneybonen ‘on the side’. In mijn omelet.. paprika, champignons en spinazie. Hier hoeft er zelfs geen sneetje brood bij, want je bent goed gevuld door de koolhydraten in de groenten en de eiwitten uit de eitjes! Een gevarieerde, gezonde en stevige lunch!

Groente omelet met feta

Print Recipe
Serves: 1

Ingredients

  • - 2 eieren
  • - 1 eiwit
  • - 1/2 gele paprika
  • - 1 handje spinazie
  • - 60 gram champignons
  • - 1/2 sjalot
  • - Kruiden: peper, zout, 1 tl curry, 1 tl paprika, 1 tl rozemarijn
  • - Optioneel: 1 tl venkelzaadjes (geloof me super lekker!)
  • - 120 gram gekookte broccoli
  • - 1 handje rucola
  • - 50 gram kidneybonen
  • - 60 gram feta kaas

Instructions

1

Als je broccoli nog niet gekookt is, snij je de broccoli in roosjes en doe ze in kokend water totdat de broccoli zacht is. Giet af en zet even aan de kant.

2

Snij de paprika, sjalot en champignons in fijne stukjes. Fruit eerst de fijngesneden sjalot in wat olijfolie en voeg daarna de paprika en champignons eraan toe. Kruid met peper, zout, curry, paprika en rozemarijn. Voeg eventueel venkelzaadjes eraan toe. Bak voor ongeveer 3 minuten.

3

Kluts in een apart kommetje de 2 eieren en 1 eiwit, kruid met peper en zout. Voor de kaasliefhebbers mag je gerust 1 klein handje geraspte kaas eraan toevoegen. Maar let op dat het een klein handje is 😉 .

4

Verdeel de gebakken groenten over heel de pan, daarna mag het eimengsel bij de gebakken groenten en laat langzaam garen (eventueel met een deksel op de pan.

5

Serveer met broccoli, rucola, rode kidneybonen en feta kaas! Strooi nog wat zwarte peper en zeezout erover.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply