Gezonde baksels/ Ontbijt

Ricotta pannenkoekjes

Ik maakte al vaker pannenkoekjes. Maar deze met ricotta zijn lekker luchtig en is een fantastische combinatie met wat fruit en siroop on top. Ricotta is een zachte en frisse Italiaanse kaas en bevat een laag vetgehalte. Dit past perfect in onze gezonde lifestyle. Ricotta heeft geen uitgesproken kaassmaak, dus een perfecte combo met banaan. Ik gebruikte rijstmeel, maar je kan dit perfect met havermeel of speltmeel maken.

Enjoy!

 

Ricotta pannenkoekjes

Print Recipe
Serves: 6 pannenkoekjes Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 160 gram ricotta kaas
  • - 2 eieren
  • - 1/2 rijpe banaan
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 2 el rijstmeel (havermeel of speltmeel)
  • - Snuifje zout
  • - Olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • Topping: ahorn/agave siroop, wat fruit naar keuze (ik gebruikte wat granaatappel en wat diepvries frambozen).

Instructions

1

Plet de banaan en voeg de ricotta kaas, eieren, rijstmeel en zout eraan toe. Mix dit goed door elkaar zodanig dat dit een glad mengsel word.

2

Daarna neem je een klein pannetje, zet op een middelhoog vuur, gebruik wat olijfolie en doe 1 schepje van het beslag in de pan.

3

Bak aan beide kanten tot de pannenkoekjes een goudbruine kleur hebben.

4

Ik gebruik wat ahorn siroop, en wat diepvries frambozen (dat ik lichtjes verwarmde) en granaatappel als topping.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply