Gezonde baksels

Chocolade laagjes taart

Deze gezonde chocoladetaart moet je geproefd hebben. Het leuke aan deze chocolade taart is dat hij in laagjes is én er lekkere, smeuïge pure chocolade tussen zit. Mmmmm, iets voor de echte chocolade lovers. Afwerken met frambozen en kokosschilfers. DELICIOUS!

Chocolade laagjes taart

Print Recipe
Serves: 1 taart

Ingredients

  • - 200 gram speltmeel
  • - 50 gram havermout
  • - 60 gram kokosbloesemsuiker
  • - 4 eieren
  • - 1 rijpe banaan
  • - 30 gram pure cacaopoeder
  • - 3 el bakpoeder
  • - 4 el honing
  • - 10 zachte dadels
  • - 100 ml gesmolten kokosolie
  • - Snuifje zout
  • - Topping tussen de twee taarten: 150 gram pure zwarte chocolade, 100 gram kokosmelk en snuifje zout
  • - Topping on top: kokosschilfers, pure chocolade rasp, hazelnoten en frambozen

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 180 graden.

2

Meng het speltmeel, havermout, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een beslagkom.

3

Voeg in een andere kom de honing, eieren, dadels en de gesmolten kokosolie. Mix dit met de keukenmixer goed door elkaar. Voeg hier nu het droge beslag eraan toe.

4

Vet nu twee springvormen in (22 cm). Bak de taarten ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de bodems afkoelen.

5

De topping: Smelt de chocolade in de microgolf of au-bain marie, voeg daarna de kokosmelk en snuifje zout eraan toe. Laat de chocolade eventjes afkoelen. Niet te lang dat hij niet terug hard wordt. Daarna smeer je hem tussen de twee taartbodems en er bovenop.

6

Werk af met kokosschilfers, wat pure chocolade rasp en eventueel frambozen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply