Hier het recept voor een perfect, vullend, gezond, eiwitrijk vieruurtje. Deze havermoutkoekjes met bessen en cashews tellen maar 100 kcal per koekje. Verwarm die oven alvast maar voor…
Waarom nog zoete en suikerrijke koekjes eten als je je eigen gezonde koekjes kan maken. Simpel recept & snel klaar. En geloof me ze zijn echt lekker en ze hebben een zoete smaak. Wil je deze eens thuis maken? Voor jezelf als tussendoortje? Voor je kinderen? Om als cadeautje te geven in een leuke bokaal? Volg dan stap voor stap het makkelijk receptje hier onderaan. En geniet met een potje koffie! Geniet wat je eet, weet wat je eet!
Havermout koekjes met blauwe bessen, frambozen & cashews
Print RecipeIngredients
- - 150 gram havermout
- - 50 gram amandelmeel
- - 1 scoop whey proteine poeder (witte chocolade): optioneel
- - 4 eieren
- - 1 el bakpoeder
- - 4 tl kokosbloesem suiker (of 2 el honing)
- - 120 gram magere yoghurt
- - 120 gram mix blauwe bessen & frambozen (diepvries)
- - 100 gram cashewnootjes
- - 2 handjes zonnebloempitten
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een grote kom, en doe hier je amandelmeel, havermout, proteïne poeder, bakpoeder en eieren in. Meng dit goed door elkaar.
Voeg hier nu je kokosbloesemsuiker aan toe en de yoghurt.
Mix dit goed door elkaar. Ik meng dit met een klopper, maar je mag perfect een staafmixer gebruiken. Het mengsel wordt dan wel gladder.
Voeg je de bessen mix, cashewnoten en zonnebloempitten eraan toe. Nu geen mixer meer gebruiken. Je mengt dit voorzichtig onder het deeg.
Leg bakpapier op je bakplaat.
Neem een schepje deeg (ik doe dit met een lepel), maak een bolletje op je bakplaat, duw dit plat. Totdat je koekjes ongeveer 2 cm dik zijn. Zorg dat je koekjes allemaal even groot zijn.
Daarna zet je ze voor 20 a 25 minuten in de oven. Totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
Haal ze uit, en laat afkoelen.
Notes
Doe ze in een leuke bokaal, doosje, ... en geef ze aan iemand cadeau. Origineel en leuk toch? In een afgesloten bokaal kan je ze een 5 tal dagen bewaren.
No Comments