Dessertjes/ Gezonde baksels

Mini cheesecake met bosbessen

Eind maart al, .. wat vliegt de tijd toch snel zeg. Ik verlang nu zo naar dat zonnetje, de warmte, een terrasje in je t-shirt doen, … Gewoon genieten van wat warmere temperaturen. Met deze mini cheese cakes krijg ik het al een beetje warm van binnen.

Bosbessen? Mmmmm!! Cheese cake!? YUMMMIE, één van mijn favorieten! In plaats van een grote cake te maken, waarom geen kleine cheesecake’jes? Om te delen? Sharing is caring.. toch? 🙂 Deze mini’s zien er niet alleen knoddig uit, ze zijn dan ook nog eens super lekker qua smaak. En zonder suiker! Enkel wat stevia en honing gebruikt. De bodem bestaat uit amandel en kokosmeel. Guiltfree dus. Niet erg als je in plaats van 1, er 2 naar binnen speelt. Want ze zijn te lekker om te laten liggen. Leuk om op een feestje te serveren, of lekker als dessert met wat crumble erbij van havermout. Dat geeft nog eens een extra ‘bite’ aan je cheese cake.

Smakelijk, en geniet ervan!

Mini cheesecake met bosbessen

Print Recipe
Serves: 12 cheese cakes Cooking Time: 40 min/nachtje laten opstijven in de koelkast

Ingredients

  • Bodem:
  • - 100 gram amandelmeel
  • - 50 gram kokosmeel
  • - 2 eieren
  • - 2 el kokosolie (gesmolten)
  • - Snuifje zout
  • Witte laag:
  • - 200 gram philadelphia light natuur
  • - 150 gram magere kaas
  • - 2 el stevia poeder
  • - 1 scoop (28 gram) proteïne poeder (ik gebruikte witte chocolade smaak
  • - 2 el honing
  • Gekleurd laagje:
  • - 250 gram bosbessen (mag gerust diepvries zijn)
  • - 1 el stevia
  • - 1 el agave siroop (of honing)
  • - 4 gelatine blaadjes + beetje koud water

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 180 graden.

2

Eerst start je met de bodem. Neem een muffin vorm, ik gebruikte een flexy vorm waar er 12 cakejes in kunnen.

3

Neem een grote kom, en meng je amandelmeel, kokosmeel, eieren, kokosolie en snuifje zout erin. Tot een glad mengsel.

4

Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes, druk goed aan en zet voor ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven.

5

Ondertussen maak je de vulling: doe in je beslagkom de philadelphia kaas, magere kaas, stevia, eiwitpoeder en de honing. Meng dit goed door elkaar, en proef of het zoet genoeg is naar jouw smaak.

6

Haal de cheese cakejes uit de oven, en verdeel het kaasmengsel over de 12 bodempjes. Zorg dat je nog plaats over hebt voor het bosbessenlaagje.

7

Stop opnieuw voor een 15 min in de voorverwarmde oven.

8

Weeg 250 gram bosbessen af. Ik nam ze uit de diepvries. Dat is goedkoper en even lekker 🙂 . Zet ze op een laag vuurtje, voeg de agave siroop en stevia poeder erbij. Goed roeren, zodat het niet aanbakt. Mix dit met een staafmixer tot een glad mengsel.

9

Neem 4 gelatine blaadjes, en laat ze weken in koud water (een 10 tal min).

10

Voeg de gelatine blaadjes aan het bosbessenmengsel toe, en laat al roerend op lossen.

11

Haal de cheese cakes uit de oven, en giet in ieder vormpje wat van het bosbessenmengsel.

12

Zet dit nu in de koelkast, en laat een nachtje rusten en opstijven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply