Knabbels

Baba Ganoush – aubergine dip

Ik heb al regelmatig allerlei soorten dips of spreads zelf gemaakt, maar aan het maken van deze Baba Ganoush was ik nog niet gekomen. Ik eet enorm graag gegrilde aubergines. Dus ik dacht, nu wordt het eens tijd om dit recept uit te proberen.

Baba Ganoush is een dip van geroosterde aubergine uit het midden oosten. Dit recept is leuk om te maken, en past als een gezond hapje op je feesttafel met een lekker aperitief. Je eet het met flatbread of tortillas. Maar je kunt het namelijk niet alleen op brood eten, maar ook groentjes in dippen. Of eten bij een lekkere salade. Deze dip zelf maken is gemakkelijk, en het is vegetarisch lekker. De aubergines worden in de oven bereid, laten afkoelen en daarna haal je de paarse schil eraf. Met dit vruchtvlees maak je deze lekkere dipsaus. Het heeft een rokerige smaak én je hebt niet veel ingrediënten nodig om dit te maken.

Baba Ganoush - aubergine dip

Print Recipe
Serves: 1 potje

Ingredients

  • - 2 aubergines
  • - 2 tl tahin (sesampasta)
  • - Sap van 1 citroen
  • - 4 el olijfolie
  • - Peper en grof zeezout
  • - Snuifje cayenne peper
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 el tijm
  • - 50 gram feta
  • - 1 teentje knoflook

Instructions

1

Was de aubergines, prik gaatjes met een vork in de twee aubergine (overal rond). Vet de aubergine in, en leg ze op bakpapier in de oven op 200 graden.

2

Laat ongeveer 50 min/1 uur zitten. Totdat het vel overrompeld en donker bruin ziet. Haal de bakplaat uit, en laat goed afkoelen.

3

Ondertussen zet je de keukenmixer al klaar.

4

Als je aubergines afgekoeld zijn, dan trek je het vel ervan. Haal het vruchtvlees eruit, en snij in stukken.

5

Voeg dit met alle andere ingrediënten in je mixer, en blend dit tot een samenhangend mengsel.

6

Kruid bij naar eigen smaak.

7

On top: wat gesneden paprikastukjes en beetje sesamzaadjes (of geroosterde amandelschilfers).

Notes

Tip: laat de dip eerst goed afkoelen in de koelkast voor je hem serveert.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply