Diner/ Lunch/ Ontbijt

Shakshuka

Shakshuka.. Ik kan het bijna niet uitspreken. 🙂 Maar geloof me, het is echt smullen. Een pittige tomatensaus met héééél veel kruiden en eieren. Lekker met een sneetje geroosterd volkoren brood, een krokante speltcracker of een slaatje van rucola.

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht met eieren in een pittige tomatensaus. Je kan er allerlei groenten aan toevoegen. Maar ik gebruikte rode paprika en tomatenblokjes (uit blik). Het is super gemakkelijk om te maken, en zooo snel klaar. Deze shakshuka kan je eten als ontbijt, lunch of avondmaal! Als je dit gerecht klaar maakt is het zeker een succes! Het is makkelijk, snel klaar, lekker én gezond. En weinig afwas, want je hebt maar 1 pan nodig! Je vind ook enorm veel recepten voor dit gerecht. Mijn versie is een gevolg van een combinatie van verschillende recepten. Ik moet juist nog wat oefenen op mijn ‘gepocheerd ei’ goed te krijgen 🙂 . Het is gelukt als je het eigeel goed ziet, en niet enkel het eiwit. Maar proberen is leren zeker…

Dus heb je niet veel tijd? Maar toch zin in iets gezond? Maak dan snel deze SHAKSHUKA.. Wel even oefenen om de naam juist uit te spreken. 😉

Shakshuka

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • - 1 rode paprika
  • - 1 rode ui
  • - 1 tl tomatenpuree
  • - 1 blik tomatenblokjes (250 gram)
  • - 1 teentje look
  • - 1 handje basilicum
  • - 2 eieren
  • - Kruiden: 1 tl oregano, snuifje pili pili, 1 tl komijn, snuifje cayennepeper, 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder
  • - Olijfolie

Instructions

1

Snipper je ui en snij de knoflook fijn. Stoof dit met olijfolie in een redelijk diepe pan.

2

Snij de paprika in fijne stukjes, en doe dit erbij. Snij je basilicum in fijne reepjes, en voeg deze bij de groentjes.

3

Kruid met al je kruiden: pili pili, komijn, oregano, cayennepeper, kurkuma, paprikapoeder.

4

Voeg de tomatenblokjes (uit blik) en de tomatenpuree eraan toe. Meng alles goed door elkaar.

5

Laat wat sudderen. En proef. Ik hou van een pikante saus, een saus met pit. Dus ik doe er nog wat extra pili pili bij. Maar de smaak ligt volledig bij jouw!

6

En nu het moeilijkste (wat mij nog altijd niet zo goed lukt 🙂 )

7

Maak twee kuiltjes in je saus, doe daar je eitjes in. Voorzichtig dat je eigeel niet breekt.

8

Laat nu wat sudderen op een laag vuurtje (je eieren pocheren in je saus) met een deksel op je pan, ongeveer 5 minuutjes.

9

Strooi nog wat gesneden basilicum erover, wat grof zeezout en KLAAR!

10

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply