Knabbels/ Lunch

Komkommer cups met gezonde kippensalade

Deze komkommer cups zien er toch Te knoddig uit? Deze zijn zo leuk & een fantastische vervanger voor de simpele calorierijke toastjes. Je kan hier allerlei soorten vullingen in doen. Aan jou de keuze. Ik koos voor een lekkere en gezonde kippensalade. Echt een easy peasy hapje, die gewoon ‘Party Proof’ is! En SUPERHEALTY.

Komkommer cups met gezonde kippensalade

Print Recipe
Serves: 12 cups Cooking Time: 20 min

Ingredients

 • - 2 + 1/2 komkommers
 • - 1 kipfilet
 • - 3 grote el ricottakaas
 • - 1 pijpajuin
 • - 1 gekookt ei
 • - 1/4 rode paprika
 • - 1/4 gele paprika
 • - Peper en zout
 • - 1 el mosterd
 • - 1 tl kippenkruiden
 • - Verse peterselie en wat rode peperbolletjes (afwerking)

Instructions

1

Snij de kip in fijne blokjes, en bak dit met olijfolie in een pan. De kippenblokjes zijn klaar, als ze mooi goudbruin zijn. Ik kruid ze ook wat met kippenkruiden. Doe ze in een aparte kom en laat afkoelen.

2

Maak eerst je komkommer cups. Snij telkens je komkommer in stukken van ongeveer 7 cm dik. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Daarna snij je voorzichtig met een mesje aan de bovenkant van iedere cup een rond je in. Dit lepel je dan voorzichtig uit. Ik gebruik daarvoor een zo een 'meloenbolletje' of gewoon een kleine lepel. Maar let op dat je niet volledig tot aan de onderkant snijd/lepelt dat het onderste van je komkommer cup blijft. Je maakt eigenlijk een 'potje' van je komkommer.

3

Zet ze op wat keukenpapier, dat het vocht hier wat kan indringen.

4

Nu maak je de kippensalade. Neem de afgekoelde kip, snij ze in kleine, fijne stukjes. Ook de paprika's, pijpajuin en het eitje mogen in fijne stukjes.

5

Doe dit in een grote kom, doe hierbij de ricottakaas, het ei en de gesneden groentjes. Meng dit goed door elkaar.

6

Voeg hier nu een grote el mosterd aan toe en kruid met peper en zout.

7

Daarna kan je de cups beginnen vullen.

8

Werk af met wat verse peterselie en wat rode peperbolletjes (enkel maar voor het zicht hoor ­čÖé ).

9

Serveer!

Notes

Je kan deze kippensalade perfect in een afgesloten doosje een aantal dagen in de koelkast bewaren & gebruiken als broodbeleg! Een gezonde variant op de 'ongezonde' kip curry of andere kippensalades (met overload aan vetten, mayonaise, bewaarmiddelen, ...).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply