Diner

Veggie tikka masala met zoete aardappel

Zin in een explosie van smaken? Dan is deze veggie tikka masala iets voor jou!! Normaal wordt dit in de Indiase keuken gemaakt met kip, maar ik heb het vervangen door zoete aardappel. Wat ik het leuke vind aan indiaans eten is dat al die geuren, kleuren en smaken zo goed samen gaan en dat je een heel indrukwekkend gerecht op tafel zet. Een vegetarisch, eenvoudig gerecht met enorm veel pit. Vegalicious!!

Toen ik laatst op een festival was met vrienden, at ik daar de Kip Tikka masala. Die was zoooo lekker. Jaaaa, dit is een receptje voor op de blog. Maar ik wilde er nog een ’twist’ aan geven. Omdat ik al te veel kip eet šŸ™‚ , wilde ik hem vegetarisch maken. Zo gezegd zo gedaan. Hier gebruik ik zoete aardappel blokjes die ik samen met nog andere groenten grill in de oven. Deze overheerlijke schotel zit boordevol groenten en kruiden. Een bommetje aan smaken. PersoonlijkĀ eet ik deze tikka masala het liefst met naan brood en voor de frisheid een schepje Griekse yoghurt of kokosroom er boven op. Heerlijk doppen met een stukje brood in de saus. Mmmmm!

Veggie tikka masala met zoete aardappel

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 1 zoete aardappel
  • - 120 gram kikkererwten
  • - 60 gram maĆÆs
  • - 1 handje groene sperziebonen
  • - 1 zoete rode punt paprika
  • - Olijfolie
  • - Grof zeezout
  • - 1 tl rode currypasta
  • - 200 ml kokosmelk
  • - 70 gram tomatenpuree
  • - 1 sjalot
  • - 1 teentje look
  • - Water
  • - 1 tl komijn, ProvenƧaalse kruiden, peper, paprika, pili pili, gember poeder (of verse gember)
  • - 1 grote tomaat
  • Afwerking
  • - Verse koriander, rozemarijn en een aantal grof gehakte cashewnoten

Instructions

1

Verwarm je oven op 180 graden. Neem een bakplaat, leg er bakpapier op.

2

Snij de zoete aardappel in blokjes (de schil mag er aan blijven) en je punt paprika in reepjes.

3

Leg de aardappel en paprikareepjes op je bakplaat samen met de kikkererwten & groene sperziebonen.

4

Kruid met paprika, komijn, provencaalse kruiden, grof zeezout en peper.

5

Zet in de warme oven, ongeveer een 20 tal minuten.

6

Ondertussen maak je de saus. Snij de sjalot en het teentje look in kleine stukjes. Neem een wok pan, doe daar wat olijfolie in en stoof het sjalotje en teentje look aan.

7

Doe er 2 eetlepels water in, 1 theelepel komijn, paprika, pili pili (je kan ook een verse peper nemen) en gember poeder (of schil een stukje verse gember).

8

Breng het kruidenmengsel aan de kook.

9

Snij de tomaat in de grove stukken (de zaadjes mogen erin blijven). Doe dit samen met 200 ml kokosmelk, 200 ml water en 70 gram tomatenpuree bij het kruidenmengsel.

10

Neem 1 theelepeltje rode curry pasta en doe dit erbij.

11

Laat dit 15 min in koken.

12

Haal de groenten uit de oven, en voeg deze bij de saus. Laat nog 5 minuten doorkoken.

13

Neem een grote schaal, doe de tikka masala erin en werk af met verse fijngesneden koriander, rozemarijn en cashewnoten.

Notes

Serveer met wat zilver rijst, naan/of volkorenbrood & Griekse yoghurt erbij. Of als je het liever niet veggie hebt, kan je er nog een stukje kip erbij doen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply