Een koolhydraatarme lasagne met slechts 7 ingrediënten.
Courgette – feta – butternut – americain natuur – tomatenblokjes – walnoot – kikkererwten.
Je maakt deze overheerlijke lasagne op zondag klaar. Dan heb je voor de volgende dagen een lekker én gezond gerecht. De ovenschotel nog even opwarmen in de oven of een portie in de microgolf en klaar om te smullen. De courgette vervangt de ‘normale’ lasagne vellen. Een super snelle gemakkelijke saus met tomatenblokjes, butternut, puur mager gehakt en kikkererwten.
Deze moet je maken!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de courgette in dunne lange plakken, ik gebruikte mijn mandoline zo krijg je echt lange dunne plankjes. Leg deze op een bakplaat, kruid met peper, zout en besprenkel wat met olijfolie. Die mogen 15 minuutjes garen in de oven. Ondertussen maak je de saus. Versnipper de ui fijn. Schil en snij de butternut in blokjes (niet te groot). Neem een pan, hierin doe je wat olijfolie en bak je de gesneden ui, gehakt en de blokjes butternut kort aan. Voeg de tomatenblokjes en de afgespoelde kikkererwten er aan toe, peper, zout, 2 tl oregano, 1 tl chili poeder en 1 tl kaneel. Laat op een laag vuurtje pruttelen (een 10 tal minuutjes). Ondertussen neem je het blokje feta, doe 3/4 van de feta in een kommetje en meng dit met een geutje water totdat er een liquide saus ontstaat (mag wel dik zijn van textuur). 1/4 feta hou je voor de afwerking. Neem een ovenschaal en nu gaan we laagjes maken. Eerst een laagje tomatensaus, dan leg je hier de plakjes courgette erop, dun laagje feta en dan herhaal je alles op nieuw. Verbrokkel de laatste feta bovenaan en 1 handje grof gehakte walnoten. Strooi nog wat oregano en zwarte peper on top en zet 30/40 minuten in een voorverwarmde oven. Eet smakelijk!Herfst lasagne met butternut, feta en walnoot
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments