Wie zei er ook alweer dat je niet lekker kunt eten als je ‘gezonder’ wil gaan leven?!? Ik ben zot op burgers en op tonijn. Dus waarom niet combineren? Deze tonijn burger is simpel, gemakkelijk, extreem lekker, .. Om je vingers van af te likken.
Minder vlees, meer vis
Ik eet vaak tonijn uit blik en maak er een gezonde tonijnsalade van of vul er een paprika mee op. Maar een burger van gemaakt, nee! Nog nooit. 🙂 Deze burgers staan super snel op tafel. En geloof me, je wordt een echt TUNA LOVER als je deze probeert. Nog een extraatje erbij? Bak wat zoete aardappel frietjes in de oven, en serveer deze erbij. Je zal het je niet beklagen.
Wil je een snelle lunch? Neem dan een spelt pistolet, beleg met wat sla, avocado, mosterd én deze tonijn burger. Snel klaar, en een voedzame lunch.
Tonijn burgers met tomaten salsa
Print RecipeIngredients
- BURGERS:
- - 1 blik tonijn in eigen nat
- - 1 el limoensap
- - 1 eiwit
- - 1/2 lente-ui
- - Peper en grof zeezout
- - 2 el olijfolie
- - Snuifje pili pili
- - 1 tl Provençaalse kruiden
- SALSA:
- - 1 rode ui
- - 1 el limoensap
- - 2 kleine tomaten (of 1 grote)
- - 1/2 lente ui
- - Peper en zout
- - Provençaalse kruiden
Instructions
Giet het vocht uit je blik tonijn. Laat dit goed uitlekken (want anders worden de burgers te vochtig).
Snij je lente ui in fijne ringetjes. Neem een kommetje, doe de tonijn, limoensap, lente ui, eiwit, olijfolie, en de kruiden erbij. Meng dit goed door elkaar.
Maak ervan twee burgers, en bak in de pan met wat olijfolie (of kokosolie).
Ondertussen maak je de salsa. Snij je tomaat in partjes en de rode ui in ringen. Stoof dit met de andere helft van je lente ui in wat olie in een braadpan. Kruid met grof zeezout, Provençaalse kruiden en peper. Geniet er wat limoensap over.
Serveer met wat gemengde salade, rucola en wat mosterd dressing.
Notes
Je kan er ook nog wat avocado en sesamzaadjes aan toe voegen. Heerlijk.
No Comments