Lunch

Veggie Buddha bowl

Happiness in a bowl! Deze kommetjes barsten van gezonde granen, groenten, smaak, kleur, … En helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

Er zijn eigenlijk geen regels bij het samenstellen van de buddha bowls. Je kan er zo meer mee variëren. Zorg gewoon voor héél veel kleur en combineer wat je lekker vindt. Deze bowl is vegetarisch en ik voegde er wat hummus eraan toe. De basis ligt hier ook bij de zilvervliesrijst met kurkuma, geroosterde wortel en kikkererwten. Maar dit kan ook perfect met couscous of sobanoedels.

Enjoy!

Veggie Buddha bowl

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1 handje rucola salade
  • - 50 gram edamame boontjes
  • - 2 handjes rode kool (rauw)
  • - 120 gram zilvervliesrijst
  • - 1 zoete aardappel
  • - 1 wortel
  • - 100 gram kikkererwten
  • - 1 appel
  • - 2 el hummus
  • - 1 tomaat
  • - 1/2 rode ui
  • - Sap van 1/2 citroen
  • - Verse blad peterselie
  • - 1 tl honing
  • - Olijfolie, peper, zout, garam masala

Instructions

1

Zet alvast twee leuke bowls klaar.

2

Kook water en voeg er 120 gram zilvervliesrijst eraan toe. Kook een 8 tal minuten totdat de rijst beetgaar is. Giet af, doe in een kom en voeg er 1 el kurkuma kruiden eraan toe. Er mag ook wat peper en zout bij. Laat af koelen.

3

Neem twee ovenschalen of bakplaten. Schil de wortel, zoete aardappel en appel. Snij de wortel in reepjes en de zoete aardappel en appel in blokjes.

4

Leg dit op de bakplaat. Giet 100 gram kikkererwten af, spoel met koud water en laat uit lekken. Deze mogen ook op de bakplaat.

5

Kruid met peper, zout, 2 tl garam masala en besprenkel met wat olijfolie. Zet dit een 20 tal minuutjes in een voorverwarmde oven op 190 graden.

6

Ondertussen snij je de tomaat, rode ui en rode kool in fijne blokjes. Meng in een sla kom alles door elkaar. Voeg er olijfolie, 1/2 citroensap, 1 tl honing, peper, fijn zeezout en verse bladpeterselie eraan toe. Meng alles goed door elkaar. Zet even opzij.

7

Als de warme groenten gaar zijn, mogen deze bij de rijst: de reepjes wortel, zoete aardappel, appel en kikkererwten. Roer alles onder elkaar.

8

Neem daarna de bowls en begin te dresseren. Het rijst mengsel aan de ene kant, de rode kool/tomaten salade aan de andere kant, wat rucola salade, edamame boontjes (soja bonen) en 1 grote eetlepel hummus (je kan hem snel zelf maken of gewoon een lekkere kopen in de supermarkt).

9

Giet er nog wat olijfolie en wat peper over.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply