Diner/ Knabbels

Mexicaanse tortilla schotel met kippengehakt

Deze tortillaschotel smaakt het allerlekkerst tijdens een avondje met vrienden of familie!

Dit zijn NACHOS TO LOVE!! Gezond? Gezonder! Deze schotel is een gezondere versie van de normale nacho schotel. Ik gebruik kippengehakt ipv gewoon varkens gehakt. Ik gebruik maar 3 plakjes kaas, en werk met héél veel verse groenten, maïs en bonen! Ik doe er ook maar een beperkt aantal nachos in de schaal, zo ga je meer groenten eten met vlees dan de chips! Maar geef toe, de tortilla chips horen erbij! GENIET! EN tag mij gerust in jouw ‘NACHO CREATIE’!

Love!

S.

Mexicaanse tortilla schotel

Print Recipe
Serves: schotel Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 1 zak tortilla chips (natuur)
  • - 1 potje zure room
  • - 300 gram kippengehakt
  • - 150 gram tomatenpuree
  • - 3 verse tomaten
  • - 2 pijpajuinen
  • - 150 gram mais
  • - 150 gram rode kidneybonen
  • - 1 rode paprika
  • - 1 gele paprika
  • - 1 groene paprika
  • - 2 avocado's
  • - 1 hand verse koriander
  • - Olijfolie
  • - P&Z, Mexicaanse kruiden mix, cayenne peper, paprika kruiden en komijn
  • - 2 limoenen
  • - 1 teentje look
  • - 3 plakjes cheddar kaas

Instructions

1

Neem een pan, en bak het kippengehakt aan in wat olijfolie.

2

Snij de tomaten (3) in fijne stukjes (de zaadjes mogen erin blijven) en deze mogen bij het gehakt samen met de tomatenpuree.

3

Laat 10 minuten opstaan op een middelmatig vuurtje. Roer af en toe in het vlees.

4

Ondertussen snij je de paprika mix in kleine blokjes en de pijpajuinen in fijne ringetjes. Doe dit in een schaal. Voeg hier de uitgelekte maïs en kidneybonen eraan toe. Voeg het sap van 1 limoen, 2 el olijfolie en 1 geplet teentje look eraan toe.

5

Kruid met peper, zout, Mexicaanse bonen kruiden, cayenne peper, paprika en komijn. Meng alles goed door elkaar.

6

Haal het vruchtvlees uit de avocado's. Plet dit in een kommetje met een vork, voeg het sap van 1 limoen eraan toe. Kruid met fijn zeezout, cayennepeper, paprika en komijn kruiden. Zet dit even in de koelkast.

7

TO serve the MEXICAN DISH:

8

Doe het gehakt in een grote ovenschaal. Leg er boven op wat tortilla chips (1/2 van de zak want ik doe nog wat chips on the side in potjes). Doe de cheddar kaas in stukjes en leg dit bovenop de chips.

9

Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.

10

Daarna haal je de schaal eruit, werk je af met de koude groenten mix, guacamole en zure room on top. Serveer de restjes in potjes ernaast! Geloof me, HEMELS lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply