Knabbels

Hapje: Gerookte zalm met appel & curry

Op zoek naar een origineel, gezond en fancy aperitief hapje? Waar niet veel werk aan is?

Ga voor deze glaasjes met gerookte zalm, appel en curry! Heerlijk fris! Lets keep it simple, Healthy & happy! Want geef toe als je gasten over de vloer krijgt, wil je toch geen stress? Wil je enkel maar genieten, toch? Dus deze combi is perfect als hapje vooraf die je kan serveren bij de apero! Enjoy!

Hapje: Gerookte zalm met appel & curry

Print Recipe
Serves: 8 glaasjes Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 200 gram gerookte zalm
  • - 100 gram groene asperges
  • - 1 groene appel
  • - 3 el Griekse yoghurt
  • - P&Z
  • - 1 el curry poeder
  • - Snuf cayenne peper
  • - 1 tl vers gesneden bieslook
  • - 1 handje amandel schilfers
  • - 1 klein handje tuinkers

Instructions

1

Schil de groene appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.

2

De groene asperges snij je stukken en bak kort aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet van het vuur en laat afkoelen.

3

Hak wat verse bieslook fijn. Neem een kom, doe hierin 3 el Griekse yoghurt, bieslook, gebakken asperges en de groene appel.

4

Meng alles door elkaar, kruid met peper, zout, snuf cayennepeper en 1 el currypoeder. Proef, genoeg gekruid? Zet je het even aan de kant.

5

Neem een steelpannetje, en rooster kort 1 kleine handje amandelschilfers. Blijf erbij want deze branden snel aan. Als ze een goudbruine kleur hebben, laat je ze afkoelen op wat keukenpapier.

6

Nu kan je beginnen vullen. Neem 8 glaasjes. Snij de zalm in fijne stukjes en leg dit op de bodem van de glaasjes.

7

Vul nu met het appel/asperges mengsel. Werk af met wat grof zeezout, een draai van de pepermolen, wat tuinkers en de geroosterde amandelschilfers.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply