Mijn volgende hapje is deze heerlijk krokante bruschetta. Doperwten spread met munt. Mmmmmm. 🙂 Dit gerechtje heeft een frisse smaak en is lekker licht. Het is super snel klaar, en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Ideaal voor de feesten. Dit kan op een bruschetta toast, stukje komkommer, krokant dipkoekje, … Of gewoon als leftover op je boterham.
Smakelijk en GENIET van wat je eet.
Doperwten met munt bruschetta
Print RecipeIngredients
- - 100 gram groene erwten (diepvries)
- - 1 eetlepel tahini
- - Muntblaadjes (15 tal blaadjes)
- - Snuifje zeezout
- - 1 tl komijnpoeder
- - Scheutje olijfolie
- - 1 tl citroensap
- - 1 tl Parmezaanse kaas
- - 1 tl lepel zwarte peper
- - Donker bruin volkoren/noten brood (niet gesneden)
Instructions
Neem 100 gram erwten uit de diepvries, doe in een kommetje met warm water en laat ontdooien. Daarna giet je deze af door een vergiet. Laat goed uitlekken.
Neem je keukenmixer/blender, doe al je ingrediënten (erwten, kruiden, tahini, munt, citroensap, kaas) erin en mix alles tot een glad mengsel.
Is het mengsel te dik voor je, doe er nog wat olijfolie bij.
Koop een donker bruine brood, met zaadjes en niet gesneden. Dan kan je zelf bepalen hoe je deze snijd.
Snij het brood in dikke stukken, en toast ze in je broodrooster. Zo zijn je bruschetta's lekker krokant.
Beleg met het Erwten-munt spread. Smakelijk!
Notes
Zoooo heerlijk en lekker fris. Perfect voor de feestdagen of gewoon op je boterham.
No Comments