Knabbels/ Lunch

Erwten spread met munt & sesampasta

Dit is mijn nieuwe verslaving! Als dip of gewoon op mijn toast!

Een lekkere frisse smaak, vol eiwitten en zeer voedzaam! Deze moet je eens proberen. Hemels! Ik smeer hem vaak op een sneetje spelt- of zuurdesem brood. Je kan hem perfect een aantal dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bokaal. Dit is DE ideale ‘skinny’ broodbeleg voor jullie!

Erwten spread met munt & sesampasta

Print Recipe
Serves: 1 potje Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 220 gram doperwten (diepvries)
  • - 3 takjes munt
  • - Sap van 1/2 citroen
  • - Zwarte peper en zeezout
  • - 1 tl tahin (sesampasta)
  • - 1 teentje look (optioneel)
  • - 4 el olijfolie
  • - Geutje water
  • - Afwerking: takje munt, sesamzaadjes, chili vlokken en een zwarte peper

Instructions

1

Kook de diepvrieserwten eerst kort gaar. Giet het water af, spoel met koud water en laat verder afkoelen.

2

Neem je keukenmixer (of staafmixer kan ook). Doe hier al je ingrediënten in.

3

Mix tot een gladde massa.

4

Werk af met een takje munt, wat sesamzaadjes, chili vlokken en zwarte peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply