Dessertjes

Warme gekarameliseerde peer met soja ijs en pecannoten

Warm fruit, kaneel, noten & soja vanille ijs… Smaak bommetje! 🙂

Ik hou van warm fruit. Al is het in een crumble, taart of een dessert. Ik had nog wat peren in mijn koelkast liggen die wat zacht waren (want als ik een peer eet, moeten die keihard zijn). Dus ik dacht hier maak ik een gezond dessertje mee! De combinatie met het ijs, kaneel en de noten is echt een topper! Ik ben echt grote fan van het ijs van alpro! Eindelijk kan ik ook eens smullen van een lekker plantaardig ijsje dat GEEN sorbet is. Want ik hou niet van sorbetijs. Dus de smaken van alpro zijn romig van structuur & lactosevrij! Mijn favoriet? De vanille en gezouten karamel 😉 ! Dus zeker eens proberen!

Je kan dit ook perfect eten als ontbijt maar dan misschien het ijs vervangen door yoghurt of magere kaas 😉

 

Print Recipe
Serves: 8 personen

Ingredients

  • - 4 peren
  • - Kaneel
  • - Ahornsiroop (4 el)
  • - Soja ijs smaak vanille (alpro soja)
  • - 100 gram pecan noten
  • - 2 el kokosbloesemsuiker
  • - 2 tl kokosolie
  • - Snuf zout

Instructions

1

Snij de peren in twee, haal de pitjes eruit (je hoeft hem niet te schillen maar je mag altijd) en leg ze in een ovenschaal.

2

Giet er wat ahornsiroop over, wrijf de peren hiermee in en kruid met kaneel.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden en als de oven warm genoeg heeft, zet je de peren erin. Ongeveer 25/30 minuten.

4

Ondertussen neem je een steelpannetje. Laat 2 tl kokosolie smelten, doe de pecannoten erbij en strooi er 2 el kokosbloesemsuiker en snuf zout over. Meng alles goed door elkaar. Tot dat ze wat bruiner worden. Laat even uitlikken op wat keukenpapier. Zet de noten aan de kant in een kommetje.

5

Als je het dessert gaat dresseren, haal je de peren uit de oven.

6

Doe je er een schepje soja ijs op en werk je af met kaneel en de gekarameliseerde pecan noten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply