Deze bosbessentaart met appelcrumble is altijd een succes. Warm of koud, deze kan je niet laten staan. Gemakkelijk om te maken en snel klaar. Zooo lekker, lekker, lekker :). Als ontbijt, dessertje, snack, … Gewoon zo of met een schepje yoghurt of magere kaas erbij. Genieten van het krokante van de appelcrumble en het frisse van de bosbessen.
Duik je in de keuken, ga je deze heerlijke crumble taart bakken? Laat deze beauty zien, en tag me in jouw lekkere creatie @f_isforsofia of gebruik #fisforsofia.
Smakelijk en vooral genieten van elke hap 🙂
Bosbessentaart met appelcrumble
Print RecipeIngredients
- - 70 gram havermout
- - 120 gram speltmeel
- - 1 ei
- - 40 gram kokosolie (gesmolten)
- - 1 el kaneelpoeder
- Crumble:
- - 2 el olijfolie
- - 40 gram amandelmeel
- - 25 gram amandelschilfers
- - 2 zoete appels
- - 2 el kaneel poeder
- - 150 gram bosbessen (ik gebruikte verse, maar je kan perfect diepvries bessen gebruiken en eerst laten ontdooien)
- - 2 el honing
- - 1 handje rozijnen
Instructions
Meng speltmeel, havermout, kaneel, snuifje zout en ei door elkaar. Laat je kokosolie smelten (in een pannetje of in de micro).
Mix dit tot een glad beslag.
Daarna vet je een springvorm in met wat kokosolie (zodanig dat de taart niet aan je bodem blijft kleven) en doe het mengsel hierin.
Druk goed aan met je handen, tot dat je volledige bodem bedekt is met deeg en overal evenveel.
Zet de bodem in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat een 15 tal minuutjes bakken.
Snij ondertussen je appeltjes in fijne stukjes. Meng daardoor je amandelmeel, rozijnen, honing, amandelschilfers en olijfolie.
Haal je bodem uit de oven, besprenkel dit met bosbessen en daarbovenop je mengsel van de amandelmeel en appeltjes.
Zet de taart nog 30 minuten in de oven.
Haal deze heerlijke crumble taart uit de oven en laat afkoelen. Daarna kan je hem in mooie gelijke stukken snijden.
No Comments