Gezonde baksels

Frambozen cheesecake (vegan)

Ik ben verzot op cheesecake! En als deze nog eens gezond is, is dat fantastisch toch?! Vegan Cheesecake overload met een crunchy bodem en héérlijke frisse frambozen! I LOVE IT!!!!

Ik heb vaak last van mijn maag en darmen door het eten van zuivel. Soms ben ik bang als ik nog maar iets eet waarvan ik niet weet wat er juist in zit. Omdat mijn buik direct opzwelt, vaak last heb van darm infecties, … (PDS, ofwel een prikkelbare darm 🙁 ). Leuk is anders, maar dit wil niet zeggen dat ik niet meer mag/kan genieten!! Deze cheese cake is voor mij ideaal, want in plaats van kaas of yoghurt gebruik ik geweekte cashewnoten. Deze zorgen dat de cake een romige smaak en textuur heeft. Super lekker en erg voedzaam. En deze topper is helemaal niet moeilijk om te maken.

De eerste keer dat ik een vegan cheesecake uitprobeerde, was mijn textuur van de vulling te zacht. Ik wilde een harde cheesecake. Ik had hem niet in de diepvries gestopt en geen agaragar gebruikt. Tweede keer dus wel, en het was véééél beter. Bij dit recept heb je ook geen oven nodig, enkel je koelkast en diepvries. Smakelijk!

 

Frambozen cheesecake (vegan)

Print Recipe

Ingredients

  • Bodem:
  • - 20 dadels
  • - 80 gram amandelen
  • - 50 gram walnoten
  • - 80 gram zonnebloempitten
  • - 2 el kokosolie (gesmolten)
  • - Snuifje zout
  • - 1 el havermout
  • Vulling:
  • - 200 gram cashewnoten (1 nachtje geweekt in water)
  • - 110 ml amandelmelk
  • - 2 tl agaragar (hetzelfde als gelatine, maar dan vegan en op basis van zeewier)
  • - 5 el kokosolie
  • - 1 limoen (sap en zeste)
  • - 2 el ahornsiroop
  • - 300 gram frambozen + nog extra voor de afwerking
  • Afwerking:
  • Eigen keuze: frambozen, kokosschilfers, kokosroom, ...

Instructions

1

Weeg de cashew noten af, en leg ze in een kommetje met koud water. Ongeveer een nacht (+- 8 uur).

2

De dadels week je ongeveer 10 minuten in kokend water, giet daarna af en pers met keukenpapier het vocht eruit.

3

Neem een springvorm, leg hier bakpapier in.

4

Weeg de verschillende noten af, maal deze samen met de dadels tot een fijne massa. Doe hier de kokosolie, zout en havermout bij en mix nogmaals. Schep deze nu in de bakvorm, druk goed plat op de bodem. Zet 1 uurtje in de diepvries. Daarna mag deze in de koelkast.

5

Voor de vulling:

6

Giet het water af van de cashewnoten, zorg dat je ze goed laat uitlekken.

7

Doe alle ingrediënten (cashewnoten, amandelmelk, ahornsiroop, sap van de limoen, gesmolten kokosolie) voor de vulling in de keukenmachine en maal fijn tot een zachte massa. De diepvries frambozen laat je op een zacht vuurtje smelten, met 1 el ahornsiroop erbij. Voeg voorzichtig de agaragar erbij. Roer dit goed door elkaar, haal van het vuur en voeg dit mengsel bij je romige cashews.

8

*Hou nog wat frambozen apart, om er op het einde door te mengen en om aan de rand van de bakvorm te gebruiken.

9

Als je het nog niet te zoet vind, mag je er gerust wat ahornsiroop aan toe.

10

Giet het mengsel op de notenbodem en zet terug 1 uurtje in de vriezer. Daarna haal je de taart er terug uit en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

11

Werk af met allerlei dingen die jij graag lust: frambozen, kokosschilfers, kokosroom, nootjes, kokosbloesemsuiker, ....

Notes

Ik gebruik een springvorm met een diameter van 20 cm.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply