Gezonde baksels

Kokos Citroen taartje

Glutenvrij, lactosevrij en gezond bakken is niet altijd even gemakkelijk.

Soms moet je zeer creatief zijn en veel uitproberen en proeven. Want ook de ‘gezonde ingrediënten’ kunnen oplopen qua calorieën. Deze citroen-kokos taart is fris van smaak, gezoet met natuurlijke suikervervangers. 100% gluten en lactose vrij. Dit healthy nagerecht is ook snel klaar dus ideaal als je snel iets moet klaar maken. Je moet natuurlijk wel zijn voor een ‘kokossmaak’, want deze proef je wel door. Mmmmm! 😉

 

Kokos Citroen taartje

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 40 min

Ingredients

 • - 120 gram amandelmeel
 • - 230 gram kokosrasp
 • - 2 eiwitten (eigeel sparen voor de bovenste laag)
 • - 50 ml agave siroop
 • - snuifje zout
 • - 80 ml kokosolie
 • - Rasp van 1 citroen
 • Bovenste laag:
 • - 3 eieren (of 4 kleintjes)
 • - 2 eidooiers
 • - 40 gram amandelmeel
 • - 90 ml agave siroop
 • - 90 ml citroensap (vers)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Smelt de kokosolie in de microgolf. Neem een beslag kom, doe hierin het amandelmeel, kokosrasp, zout, agave siroop, gesmolten kokosolie en de 2 eiwitten (eigeel hou je apart voor straks). Meng dit goed door elkaar. Rasp hier nu de schil van 1 citroen in.

3

Bekleed een bakvorm met bakpapier, doe hier het beslag in. Druk het goed aan met behulp van een lepel. Zet 12 minuten in de oven.

4

Ondertussen maak je de vulling: klop met een mixer 3 eieren, de 2 eidooiers en de siroop tot een schuimig mengsel. Voeg hier nu het amandelmeel en het vers citroensap eraan toe (ik pers 2 a 3 citroen gewoon met mijn hand uit, let op voor de pitjes 😉 ). Klop dit tot een luchtig mengsel.

5

Giet de vulling in de taartvorm en bak 25 minuten in de oven.

6

Laat de taart goed afkoelen.

7

Werk af met kokosrasp en wat kokosschilfers (de schilfers kan je altijd even kort laten bakken in de oven op 180 graden, zo krijgen ze een krokante bite. Als ze goudbruin worden zijn ze klaar. Blijf er wel bij want ze bakken snel aan).

Notes

De taart is het lekkerst als hij koud is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply