Lunch

Soepje van butternut, wortel en zoete aardappel

Dit soepje bestaat uit slechts 3 groenten: butternut, wortel en zoete patat.

Laten inkoken, bouillon erbij, kruid en SMAKELIJK! Een mooi oranje kleur heeft dit soepje. Als lunch eet ik hem met twee sneetjes brood. Of ik maak er ’s avonds een maaltijd soep van: doe er gegrilde kikkererwten, stukjes gebakken kip, linzen, blokjes tomaat, … En klaar. Heerlijk met wat geraspte kaas erover: ik gebruik vegan kaas, lactose vrije kaas of edelgistvlokken. Het is te zien waar ik zin in heb 🙂

xo

Soepje van butternut, wortel en zoete aardappel

Print Recipe
Serves: 1 grote bokaal soep Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • - 2 wortels
  • - 1/2 butternut
  • - 2 tl curry
  • - 1 tl kurkuma
  • - Peper en zeezout
  • - 1 tl honing
  • - 1 zoete aardappel
  • - 250 ml groentenbouillon
  • - 200 ml amandelmelk (ongezoet) of rijstmelk
  • Afwerking:
  • - 1 handje kokosschilfers (optioneel)
  • - 1 handje kikkererwten (optioneel)
  • - 1 handje pompoenpitten (optioneel)
  • - 1 el edelgistvlokken (of een andere kaas)

Instructions

1

Schil de butternut, zoete aardappel en de wortels. Snij in blokjes.

2

De de groenten in een kookpot. Vul met water totdat de groenten net onder staan. Voeg hier nu een bouillonblokje eraan toe (ik gebruikte een groenten blokje maar kip kan ook 🙂 ). Laat koken en de groentjes goed zacht laten worden.

3

Als de groenten gaar zijn, kijk je of er niet te veel water meer inzit. Anders giet je het af in een kommetje (als je nog bouillon te kort zou hebben kan je dit opnieuw erbij doen). Het is beter teveel af te gieten, dan een te dunne soep. Want er moet nog amandelmelk bij.

4

Kruid met peper, zout, curry, kurkuma en mix de soep.

5

Voeg nu de honing en de amandelmelk eraan toe. Laat nog inkoken.

6

Serveer in een leuk kommetje, doe er wat kokosschilfers, kikkererwten en pompoenpitten erin.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply