Diner/ Lunch

Courgetti met een kaassaus van bloemkool

Lekker romig! Dat zijn deze ‘kazige courgette slierten‘! Hou je ook zo van een smeuïge kaassaus? Ik alvast wel. Toen ik vroeger spaghetti at of een ander soort pasta dan deed ik er altijd kilo’s kaas op. 😉 Een echte calorie bom. Ik moest en zou een gezonde versie vinden die voor mij ‘bijna’ hetzelfde was. Dit recept is een gezonde versie op basis van bloemkool. Zonder bloem, teveel boter, room, kaas, melk, .. Jullie hebben deze waarschijnlijk al bij alle ‘healthy goeroes’ zien verschijnen, maar ik moest mijn versie nog delen. Dit is hoe ik hem altijd maak. Simpel en heerlijk van smaak. Je kan dit serveren met echte pasta, maar ik eet het meestal met courgetti. Geniet ervan!

Courgetti met een kaassaus van bloemkool

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1/3 van een bloemkool
  • - Geutje amandelmelk
  • - 2 el geraspte kaas (ik gebruikte edelgistvlokken of soms lactosevrije kaas)
  • - Peper en zout
  • - 1 tl boter (ik gebruikte grasboter)
  • - Snuifje nootmuskaat
  • - 1 courgette (courgetti)
  • - 1 el olijfolie
  • - 5 kerstomaatjes
  • - 1 handje rucola

Instructions

1

Neem een pot en breng water aan de kook. Doe hierin de bloemkool roosjes en kook tot ze zacht zijn. Daarna giet je het water af.

2

Neem een staafmixer. Doe bij de gekookte bloemkool, een geutje amandelmelk, de kaas, peper, zout, nootmuskaat en klein koffielepel boter. Mix tot een glad mengsel.

3

Laat dit lichtje opwarmen op een laag vuur. Ondertussen maak je de courgetti. Met een spiraalsnijder snij je de courgette in slierten.

4

Snij de kerstomaten in twee.

5

Neem nu een bord, doe hierin de courgetti en de kerstomaten. Giet er wat olijfolie over en kruid met wat grof zeezout en peper. Giet de bloemkoolsaus erover en meng door elkaar.

6

Werk af met wat rucola en eventueel wat geraspte kaas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply