Zin in een veggie dag? Maak deze heerlijke bulgur salade eens klaar!
Preppen in bakjes en je hebt heel de week een heerlijke veggie lunch! Zin om dit te combineren met iets extra? Maak deze salade klaar als bijgerecht bij vlees, vis of veggieburger.
Kook de bulgur zoals erop de verpakking staat. Doe hierbij een bouillonblokje en laat de bulgur opzwellen. Ondertussen kook je ook je linzen (zoals op de verpakking) of neem je kant en klare bruine linzen uit blik. Vergeet ze niet af te spoelen en goed laten uitlekken. Snij de rode ui in ringen en stoof ze in wat olijfolie. Zet het pannetje even aan de kant. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij alle groenten: wortelen, courgette, paprika en butternut in blokjes. Leg deze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met de bovenstaande kruiden. Meng alles goed door elkaar. En zet 20 minuten in de oven. Ondertussen neem je een steel pannetje: rooster hier nu 1 handje pompoen- en zonnebloempitten. Totdat ze een bruinere kleur krijgen. Zet deze even van het vuur. Neem nu een grote schaal: doe hier de bulgur, linzen, de groenten en de pompoen/zonnebloempitten in. Meng samen met 4 el sesamolie en sap van een halve citroen goed door elkaar. Werk af met de verse koriander en de edamame boontjes. Serveer met een lekker stukje brood of als bij gerecht bij een stuk vlees of vis. Voeg er gerust een blokje feta of halloumi kaas bij.Ingredients
Instructions
Notes
No Comments