Lunch

Bloemkoolrijst met rode biet, spinazie & sojasaus

Een lichte heerlijke lunch, avondmaal of bijgerecht. Een tikkeltje oosters getint met boordevol smaak! Lang leve BLOEMKOOLRIJST! Je kan er vééééél van eten, en het bevat bijna geen calorieën. 🙂 🙂 🙂

Bloemkoolrijst met rode biet, spinazie & sojasaus

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 2/3 bloemkoolrijst
  • - 2 gekookte rode bieten
  • - 1 grote hand verse spinazie
  • - 1 pijpajuin
  • - Peper en zout (grof zeezout)
  • - 1 tl kurkuma
  • - 1/2 Chili peper (zonder de pitjes)
  • - 2 el soja saus

Instructions

1

Snij de pijpajuin en de rode bietjes in fijne stukjes.

2

Neem je bloemkool, haal de roosjes eraf en mix tot een fijne massa in je keukenmixer.

3

Neem een pan, doe hierin een flinke scheut olijfolie.

4

Stoof de pijpajuin, bloemkoolrijst, het halve chilipepertje, en de verse spinazie.

5

Kruid met peper, zout en kurkuma.

6

Giet er nog een klein geutje olijfolie bij en de sojasaus. En helemaal op het laatste voeg je de gesneden rode bietjes er aan toe.

7

Klaar.

8

Ik werk af met wat koriander, en als je er een extra toetsje aan wil wat pindanootjes (maar let op, deze tellen veel calorieën, dus overdrijf niet!)

Notes

Voor dat tikkeltje meer, klein handje Parmezaanse kaas over strooien 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply