Drankjes, sapjes & smoothies

Mocktail: ‘PomTonic’

Normaal is februari dé maand zonder alcohol. Een maand lang Tournée Minérale. Na de feestdagen was het voor mij even genoeg. 🙂 Darmen ontregeld, bijgekomen, .. Dus ik ging voor de #dryjanuary. Ik moet zeggen, we zijn nu twee weken verder en ik heb het helemaal nog niet moeilijk gehad. Vermijden van sociale afspraken? NO WAY, gewoon zorgen dat je een lekker alternatief hebt. Dat je niet heel de tijd water hoeft te drinken. Dit kunnen verschillende drankjes zijn: suikervrije frisdrank, een lekker sapje, versgeperste juice, een crodino tonic (zie bij een vorige post),… Ik moet zeggen, ik voel me beter tijdens het sporten, slaap vaster en ben ondertussen toch al 1 kilo kwijt. Mijn darmen hebben het wel nog altijd zwaar, maar daar heb ik wel snel last van. 🙁

Deze ‘Pomtonic’ is lekker fris & niet te bitter. Een heerlijke starter, perfect als aperitief. Genieten van een lekkere alcoholvrije cocktail. Even lekker en veel gezonder.

Mocktail: 'PomTonic'

Print Recipe
Serves: 1 grote kan Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 3 pompelmoezen (waarvan 1 als garnituur)
  • - 3x 330 ml sweppes tonic zero
  • - 350 ml spuitwater
  • - 100 ml vlierbloesem siroop (biowinkel)
  • - Paar blaadjes verse munt (als afwerking)
  • - Ijsblokken

Instructions

1

Pers de twee pompelmoezen uit in een grote kan, voeg de tonic en spuitwater toe. Roer goed.

2

Voeg de vlierbloesem siroop, munt en ijsblokken erbij.

3

Snij wat partjes pompelmoes, en doe deze erbij.

4

Goed laten trekken en klaar.

Notes

Extra: voor de durvers voeg een takje rozemarijn eraan toe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply