Gezonde baksels/ Ontbijt

Appelflapjes

Toen ik klein was, at ik iedere zondag morgen een appelflapje van bij de bakker. Mmmmmm, veel appeltjes, rozijnen, bladerdeeg en extra suiker. Goed vettig, maar héél lekker 🙂 Jammer genoeg zitten deze vol verzadigde vetten door het bladerdeegje errond en worden de appels overladen met suiker en siroop. Ik moest en zou hier een gezonde variant op vinden. Eentje waar je van kan eten zonder schuldgevoel. Geloof me, je zal me gelijk geven, deze smaken even lekker als de ‘calorierijke’ appelflappen. Deze zijn heerlijk als tussendoortje of ontbijt (met wat magere kaas erop en extra kaneel 🙂 ). Een extra voordeel, ze zijn in een ‘wip’ klaar en je hebt er niet veel voor nodig!

Tip: Ik eet ze het liefst als ze nog wat lauw zijn, de koek is dan nog lekker krokant. 🙂 GENIET!

Appelflapjes

Print Recipe
Serves: 6 appelflappen Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 6 kleine volkoren of gewone wraps (of 3 grote wraps)
  • - 3 appels
  • - 2 handjes rozijnen
  • - Kaneel
  • - Stevia
  • - 1 el verse honing
  • - 1 ei

Instructions

1

Warm de wraps (zoals op de verpakking) 1 minuutje op in de microgolf.

2

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne blokjes.

3

Neem een pan, stoof de appeltje samen met de honing, kaneel en stevia (zoetstof). Laat 5 minuutjes stoven. Daarna voeg je de rozijnen erbij. Roer alles goed door elkaar.

4

Neem nu 1 wrap, vul hem met 2 eetlepels appel/rozijnen mengsel, vouw dicht zoals een driehoekje (eerst de onderkant naar het midden, dan de twee zijkanten zodanig dat je een driehoek krijgt).

5

Kluts 1 eidooier in een klein potje, neem een borsteltje en doe wat eigeel boven en onderaan de gevouwde appelflap.

6

Leg deze op een bakplaat, strooi er nog wat kaneel over en deze mogen nu in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 15/20 minuutjes.

Notes

Voeg er gerust ander fruit bij: peren, bosbessen, frambozen, ....

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply