Gezonde baksels

Bananenbrood balletjes met noten

Heb jij ook vaak bananen die te rijp zijn? Waarvan de schil al wat bruin ziet van kleur? Eet jij die ook niet meer op? Ik niet.. 🙂 Daarom bak ik meestal iets met deze ‘leftover bananas’. Deze bananenballetjes zijn echt super lekker en zijn een perfect tussendoortje.

Een ideale snack om mee te nemen ‘on te road’, ‘of to work’, of gewoon ‘because it’s soooo good’ :). Heb je iets meer tijd, snij dan een balletje in twee & smeer er wat amandelpasta, pindakaas of magere kaas op. Mmmmm, super lekker als het snel moet gaan.

Bananenbrood balletjes met noten

Print Recipe
Serves: 14 balletjes Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 100 gram speltmeel
  • - 50 gram havermout
  • - 80 gram noten mix (cashew, amandel, walnoot, ... Jouw eigen keuze)
  • - 20 gram rozijnen
  • - 12 dadels
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 1 schep proteïne poeder
  • - 2 rijpe bananen
  • - 1 ei
  • - 1 el kaneel
  • - 2 el ahorn siroop (honing kan ook, of een ander soort zoetstof)
  • - 1 el zonnebloemolie
  • - 10 gram lijnzaad

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil je bananen, en plet ze in een diepe kom.

3

Neem 80 gram noten, plet deze lichtjes met een vorm of een scherp mes. Er mogen nog grove stukken in zitten. Dat maakt het extra krokant.

4

Doe deze bij de bananen.

5

Ontpit je dadels, en snij ze in fijne stukjes. Voeg deze erbij.

6

Meng hier nu de rozijnen, ei, bakpoeder, proteïne poeder, kaneel, ahorn siroop, speltmeel, havermout en zonnebloemolie door.

7

Meng alles goed door elkaar.

8

Maak je handen nat, en neem nu kleine hoopjes van het mengsel en maak balletjes. Maak na 2 a 3 balletjes telkens opnieuw je handen nat. Dan gaat dit makkelijker, en kleven ze niet aan je handen. Leg ze op bakpapier.

9

Strooi er wat lijnzaad over, druk dit lichtjes aan en zet in de voorverwarmde oven.

10

Ongeveer 25 minuten en ze zijn klaar. Laat ze afkoelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply