Gezonde baksels

Vegan raw chocolade taartje

Kokos & chocolade, een fantastische combinatie vind ik! En eerlijk? Hier proef je de kokosmelk echt niet, het zorgt er gewoon voor dat de pure chocolade lekker romig van smaak wordt.

Ik maakte hier 4 kleine taartjes maar je kan perfect 1 grotere taart maken (bv. met een diameter van 20 cm, niet groter want anders moet je de hoeveelheden van de ingrediënten vermeerderen).

Deze god-de-lijk-e chocolade taart is ook nog eens gezond. Want hij is gemaakt van raw chocolate en healthy ingrediënten. Je moet natuurlijk niet alle 4 de taartjes naar binnen spelen, maar 1 zo’n mini taartje kan zeker geen kwaad en bevat allemaal gezonde vetten en vezels.

JUST EAT THE CAKE!

Vegan raw chocolade taartje

Print Recipe
Serves: 4 kleine taartjes Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 4 bodempjes:
  • - 120 gram amandelmeel
  • - 100 gram havermout
  • - 50 gram kokosolie
  • - 3 el ahorn siroop
  • - Snufje zout
  • Vulling:
  • - 350 ml kokosmelk (blik)
  • - 100 gram pure chocolade
  • - Stevia suiker
  • - 2 el ahornsiroop
  • - Snuf grof Himalaya zeezout
  • Afwerking: wat frambozen coulis, bosbesjes en lepeltje granola

Instructions

1

Smelt de kokosolie in de microgolfoven.

2

Doe 120 gram amandelmeel, 100 gram havermout, de gesmolten kokosolie, 3 el ahorn siroop en snuf zout in de keukenmixer en maal tot een fijn mengsel.

3

Vet de vormpjes in met olijfolie of kokosolie en verdeel het mengsel in de 4 bodempjes. Druk goed aan en zorg dat de randjes ook een halve centimeter dik zijn. Duw alles goed aan met je handen. Deze mogen dan even in de koelkast.

4

Ondertussen maak je de vulling: verwarm de kokosmelk uit blik in een steelpan. Breek de pure chocolade hierin en laat smelten. Voeg hier nu wat stevia, 2 el ahornsiroop en wat Himalaya zout er aan toe. Roer goed.

5

Haal het chocolademengsel van het vuur en doe in je keukenmixer of mix met een staafmixer een paar minuten tot een romige chocolade mengsel. Laat 10 minuten afkoelen en giet daarna in de vormpjes.

6

Zet een nacht in de koelkast zodat het kan opstijven en hard worden.

7

Garneer de taart met wat frambozen coulis (gewoon wat rood diepvries fruit laten smelten met wat zoetstof in een pannetje), verse bosbessen of frambozen en wat granola.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply