Gezonde baksels

Gezonde rijstpap

Een van mijn ‘foutjes’ in de keuken, is dat ik moeilijk hoeveelheden kan inschatten 🙂 , dus als ik rijst kook, heb ik altijd véééél te veel. In plaats van dit weg te gooien, maak ik er iets lekkers mee… heerlijke en gezonde rijstpap.

Gezonde rijstpap

Rijstpap doet me zo terug denken aan mijn kindertijd. Mijn vake (opa) maakte altijd de BESTE rijstpap. Wel met veel suiker en room. Maar elke kerst, zaten we met z’n allen te smullen van zijn famous dessert.

Dus ik dacht er moet daar toch een gezond alternatief voor te vinden zijn. Dus ik probeerde het uit. Eigenlijk is dit best een simpel gerecht. Het hangt gewoon af van de hoeveelheid bruine rijst je over hebt. Als je de amandelmelk er aan toevoegt, moet de rijst mooi ‘onder’ staan. Dan hoef je enkel maar alles bij elkaar te voegen en goed laten doorkoken tot dat het een dikke pap wordt. Belangrijk is dat je het goed laat afkoelen in de koelkast.

Geniet van dit dessertje met vrienden, familie,… ook iets waar de kids zullen van smullen. En het is gezond!

 

 

 

Gezonde rijstpap

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • Overschot van je volkoren/bruine rijst
  • 1 vanillestokje
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel stevia suiker
  • Kaneelpoeder (hoeveel je maar wil)
  • Amandelmelk (tot dat je rijst onder de melk bedolven is)
  • Mango

Instructions

1

Ik begin met de overschot van mijn rijst in een lage kookpot te doen met een goede scheut amandelmelk

2

Daarna voeg ik kaneel, vanillestokje, klein beetje stevia suiker en honing erbij

3

Alles goed laten doorkoken, tot dat de rijst de meeste melk heeft opgeslorpt

4

Doe alles in een mooie schaal en laat afkoelen

5

Daarna doe je er nog wat honing en kaneel over

6

Top het met stukjes rijpe mango

Notes

Als afwerking strooi ik er nog kaneel poeder, beetje honing en stukjes mango over. Perfect als tussendoortje of als een dessertje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply