Op zoek naar een recept voor muffins dat gezond en lekker is, dan zijn deze boekweit muffins iets voor jouw!
Boekweitmuffins zijn gemaakt van boekweit meel die je meestal in een speciaalzaak kan kopen. Boekweit zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent, het zit vol met eiwitten, is glutenvrij en is onder andere rijk aan vitamine B, magnesium en antioxidanten. Deze muffins zijn heerlijk zowel koud als warm. Ik maak ze vaak als ik vrienden of familie op bezoek heb. Ik serveer ze dan warm met een schepje bananenijs erbij en wat fruit er bovenop. Maar ze zijn ook ideaal als tussendoortje. Als ik ze enkel voor mezelf maak, doe ik ze in folie en vries ze in.
Voor iedereen, prettige feesten! Geniet van al het lekkers én van elkaar.
Christmas is not a season, it’s a feeling.
Boekweit appel muffins
Print RecipeIngredients
- - 150 gram boekweit
- - 2 eieren
- - 4 appels
- - 1 lepel honing
- -5 dadels
- - Snuifje kaneel/speculaaskruiden (optie)
- - Snuifje zout
- - 1 handje rozijnen
- -1 theelepel bakpoeder
- -50 ml amandelmelk
Instructions
Neem een beslag kom, mix je boekweit, eieren, bakpoeder, amandelmelk en honing samen.
Verwijder het klokhuis van je appels, en snij in kleine stukken. Neem ook je dadels en snij deze fijn.
Doe dit bij je beslag. Meng je rozijnen, kaneel en snuifje zout erbij.
Neem je muffin bakvorm, en verdeel het deeg over de verschillende muffin vormpjes.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 30 a 40 min. Neem een lange prikker om te checken of je beslag gaar is.
Notes
Deze muffins zijn heerlijk als ze nog warm zijn. Of je kan ze op voorhand maken, en dan als je gasten komen opwarmen in de oven. Lekker met mijn bananenijs en wat fruit erbij. Ik maakte ze nu met appels, maar je kan allerlei soorten fruit toevoegen: bosbessen, banaan, frambozen, ...
No Comments