‘For al the (Vegan) chocolate lovers’
deze taart is voor JULLIE!!
Heerlijk romig en zoooo Yummm met de gezouten karamel/choco topping! Ik maakt hem met dadels en gesmolten pure donkere chocolade. Klinkt moeilijk, maar geloof me een easy receptje. En zonder extra toegevoegde suikers, op basis van spelt en pure cacaopoeder.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het appelazijn en de amandelmelk in een kommetje en laat even staan. Neem nu de droge ingrediënten: meng het speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en het zout in een kom. In een andere beslag kom doe je de natte ingrediënten: 4 el gesmolten kokosolie, de koffie (1 espresso afgekoeld), 5 el ahornsiroop, 1 tl vanille extract en het melk mengsel. Mix dit goed door elkaar. Meng nu de natte met de droge ingrediënten door elkaar. Gebruik eventueel een mixer of een garde. Er mogen geen klontjes meer inzitten. Neem nu een springvorm (bekleed met bakpapier en vet in met wat olijfolie of kokosolie). Giet het beslag in de taartvorm en bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal hem uit de oven en laat afkoelen. Ondertussen maak je de topping. Neem een pannetje, verwarm 150 ml amandelmelk en doe hierin de pure chocolade. Roer heel de tijd door het mengsel totdat de chocolade volledig gesmolten is. Neem de keukenmixer, doe hierin: 10 dadels (zonder pit), groot snuifje zeezout, 1 el ahornsiroop en het choco amandelmengsel . Mix dit tot een gladde massa. Is het mengsel nog iets te liquide? Dan voeg je er nog wat dadels eraan toe. Dit mag op de taartbodem. Strijk mooi uit met een mes of spatel. Werk af met grof gehakte hazelnoten. Tip: serveer hem met een lepeltje soja- of kokos ijs. Vegan chocolate pie
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments