Lunch

Linzen salade met noten & peer

Snel, gemakkelijk, voedzaam en overheerlijk! Dat is deze salade allemaal!

Deze lekker Vegan salade is ideaal tijdens de herfst periode. In 10 minuten klaar, dus geen excuus meer om gezond te lunchen 😉 Mag het ietsje meer zijn dan kan je er feta of geitenkaas aan toevoegen. Of gebruik deze salade als bijgerecht bij een stukje witte vis of vlees.

Linzen salade met noten & peer

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 1 handje rucola sla
  • - 1 handje gemengde noten (naar keuze: walnoten, pecan, cashew,...)
  • - 1 vijg
  • - 1 harde peer
  • - 6 kerstomaten
  • - 120 gram linzen (ik gebruikte bruine linzen uit blik)
  • - Peper en zeezout
  • - 2 el Parmezaanse kaas
  • - 2 el appelazijn
  • - 2 el olijfolie
  • - 2 el witte balsamico azijn

Instructions

1

Neem een bordje en leg de rucola sla erop.

2

Snij de harde peer in fijne reepjes (ik laat de schil eraan).

3

Halveer de kerstomaatjes, giet de linzen af en spoel met koud water. Laat goed het water uitlekken.

4

Leg de tomaatjes, linzen en de reepjes peer op de rucola salade.

5

Kruid met peper en zeezout. Giet nu olijfolie, appelazijn en witte balsamico azijn erover.

6

Werk af met partjes vijg, 1 hand noten naar keuze en Parmezaanse kaas.

Notes

Gebruik je verse linzen, dan kook je ze 20 minuten gaar en giet ze af.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply