September en oktober kunnen nog lekker warm zijn, een mooie Indian Summer. Daar hou ik van. Want ik zit niet echt te wachten op een echte herfst met héél veel regen en wind. Maar stiekem heb ik er ergens wel zin in.
Want herfst betekent nieuwe groenten, fruit; pompoenen, butternut, wild, … Deze butternut curry is echt overheerlijk, en voor mij het ideale gerecht om uit een kommetje te eten, vanuit je zetel onder een dekentje 🙂 . Echt ‘fall food’ 🙂
Ik maakte hem vegan. Maar als je dit niet wil, serveer dit gerust met een gebakken ei of kip.
Schil en snij de butternut in stukken, doe dit in kokend water en kook gaar. Doe hier al een groentenbouillon blokje bij voor de smaak. Als de butternut zacht is, giet je het water weg. Zet een pot met water op en laat koken, voeg 40 gram zilvervliesrijst eraan toe. Ongeveer een 20 tal minuten. Als de rijst gaar is, giet je het water weg en laat even staan. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat goed uitlekken. Snij ondertussen de courgette, aubergine en pijpajuin in blokjes. Stoof dit samen met de doperwten, kikkererwten en cashewnoten in olijfolie, laat goed stoven. Daarna voeg je de butternut eraan toe. Giet na 10 minuten 100 ml groenten bouillon erbij en laat dit een 5tal minuten sudderen. Voeg nu de amandelmelk eraan toe. Kruid met de gele curry, peper, zout en eventueel de rode currypasta. De zilvervliesrijst mag er ook bij. Spatel alles goed door elkaar. Laat dit nog even inkoken met het deksel erop. Proef! Als het nog wat pikanter mag, voeg je er nog wat curry aan toe. Werk af met sesamzaad, pompoenpitten en verse tijm of koriander. Als je hem niet vegan wil, kan je dit serveren met een eitje on top of wat stukjes kip. Ook heerlijk met wat sesampasta erover. Mmmmm!!Butternut curry
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments