Lunch/ Ontbijt

Avocado stuffed met ei & gerookte zalm

Het eerste waaraan ik denk als ik wakker word… ‘Joepie, tijd voor het ontbijt.’ šŸ™‚ Ik kan hier zo van genieten. Voor of na het sporten. Een lekker havermout kommetje, yoghurt met vers fruit, een spinazie proteĆÆne shake, een bananen pannenkoek, ei met spelt toast, pindakaas toast, … Natuurlijk gecombineerd met een lekkere koffie met veel kaneel kruiden in. Dit maakt mij intens gelukkig. Maar soms mag het ook eens iets meer zijn, niet? Tijd voor een stevig ontbijt! Deze avocado’s gevuld met zalm en ei zijn zo lekker, en is echt POWERfood.

Avocado

Vaak hoor je avocado’s zijn dikmakers. Ja, er zit een hoog vetgehalte in avocado’s, maar deze vrucht bevat onverzadigde vetten die juist helpen om je calorieĆ«n te verbranden. Die je stofwisseling een boost geven. Ze zitten ook vol vitaminen en mineralen. Overdrijf er gewoon niet mee. Eet af en toe eens een halve avocado op je toast, in je salade of maak dit gerechtje klaar. Deze combinatie met zalm (een vette vis) en ei is echt verrukkelijk.

Dit is echt genieten zonder schuldgevoel. En perfect voor op de ontbijt/brunchtafel. Ideaal voor jouw Paasfeest. Maar je kan dit perfect als lunch nemen, ideaal en zonder koolhydraten. Eet dit gerecht vooral als het nog beetje warm heeft, lepel de avocado helemaal uit. Yummieee!!

Geniet!

Avocado stuffed met ei & gerookte zalm

Print Recipe
Serves: 4 halve avocado's Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 2 avocado's
  • - 4 eieren
  • - 2 plakjes gerookte zalm
  • - Peper en grof zeezout
  • - Snuifje chili vlokjes of pili pili
  • - Verse dille kruiden

Instructions

1

Verwarm je oven op 200 graden.

2

Snij je avocado's in twee, en verwijder de pit.

3

Haal beetje vruchtvlees uit de avocado (want het holletje is meestal te klein voor je zalm en het ei).

4

Kruid eerst met wat peper en grof zeezout.

5

Snij nu je zalm in kleine reepjes, leg deze in de holte.

6

Breek nu voorzichtig je ei Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n in een kom (want er zal iets te veel eiwit zijn), en schep voorzichtig 1 eitje in een halve avocado. Doe dit met alle 4 de helften.

7

Strooi wat peper, zout en chili vlokjes erover.

8

Zet ongeveer een 10 a 15 min in de oven. Hou ze goed in het oog, het ei moet goed gestold zijn maar het geel mag niet te droog worden.

9

Werk af met wat dille.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply