Lunch/ Ontbijt

Ei avocado muffins

Het is weer bijna Pasen. Als ik denk aan Pasen, dan horen daar eitjes bij, én een heerlijke brunch. Dit jaar zitten we (hopelijk mooi weer 🙂 ) van het zonnetje te genieten op het eiland Ibiza. Maar ik wilde toch een paar lekkere en gezonde gerechten met jullie delen voor een fantastische Paasbrunch.

Ei muffins

Deze muffins zijn superleuk, heerlijk, gemakkelijk te maken, kidsproof en je kan er volop mee variëren. Past helemaal op jouw Paasontbijt/brunch. Je kan ze mooi stapelen op elkaar, dat je gasten zomaar moeten nemen. Of serveer ze lekker warm met een lekkere toast erbij, … Je kan er zoveel dingen mee doen. En zien ze er ook niet koddig uit? Je krijgt toch direct zin om ze op te eten? 🙂

Dus heb je nog geen paasontbijtje? Wil je iets gemakkelijk? Een grote kans dat je veel ingrediënten in huis hebt. Maak deze snel klaar.

Zin in iets anders in je muffins? Je kan er allerlei dingen aan toevoegen: geitenkaas, zalm, alle soorten groenten, feta, chorizo, …

Eet smakelijk & een fijn Paasfeest!

x

Ei avocado muffins

Print Recipe
Serves: 9 muffins Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 3 eieren
  • - 2 eiwitten
  • - 2 el ricotta kaas
  • - 4 plakjes kippenwit of kalkoenfilet (ik neem dat uit pakjes)
  • - 1/2 avocado
  • - 1 tomaat
  • - Verse dille
  • - Peper en zout
  • - Olijfolie (om je muffinvorm in te vetten)

Instructions

1

Neem je muffin vorm, vet deze in met olijfolie.

2

Doe in een kom je 3 eieren en 2 eiwitten, en klop deze los. Voeg de twee lepels ricotta kaas eraan toe. Kruid met peper, zout en de verse dille. Meng dit goed door elkaar.

3

Snij je tomaat en kippenwit in kleine blokjes.

4

Snij de avocado in twee, haal de pit uit de ene helft. Lepel het vlees eruit. Verdeel dit over de 9 muffin vormen. Druk dit lichtjes aan op de bodem.

5

Strooi daar nu je tomaat en kippenwit erover. Strooi nog wat peper en grof zeezout hierover.

6

Verdeel nu je eimengsel over de 9 muffin vormpjes. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 25 a 30 min. De muffins zijn klaar als het mengsel hard is geworden. Laat even afkoelen, en serveer met wat extra verse dille erover.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply