Deze kruidenkaas maakte ik met ricotta. Vaak gebruik ik yoghurt/kwark hiervoor, maar deze mocht iets hartiger zijn. En geloof me, zo lekker. Met de verse bieslook, de mix van uitjes en de sumak kruiden. Top Top Top!
Sumak is een smaakmaker uit het Middenoosten. Mijn favoriet kruid, naast Za’atar. Je vind dit nu meer en meer in de gewone supermarkt. Ik denk maar aan Delhaize of in een speciaalzaak.
Gelukkig kun je ook zelf heel makkelijk een gezonde en lekkere variant maken op de kaassmeersels uit de winkel. Want die bevatten vaak ongezonde vetten, olie en suikers. Zelf je kruidenkaas maken, heb je het eenmaal geprobeerd, wil je nooit geen andere meer. Wat is dit lekker en simpel. Een echte aanrader deze gezonde(re) kruidenkaas, op je boterham, toast of als dipsausje. Yuumm!!!
Tip: hou je niet van ricotta? Gebruik dan volle yoghurt of kwark.
De kruiden fijn snijden, alles samen mengen met de ricotta. Af kruiden met de bovenstaande kruiden. Citroensap en olijfolie erbij. Goed mengen en klaar. Afwerken met het groen van de lente uitjes, snufje sumak en smullen maar.Verse gezonde kruidenkaas
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments