Ik ben een grote broodliefhebber. Ik probeer hier wat mijn balans te vinden, maar elke dag brood heb ik geschrapt in mijn eetpatroon. Mijn darmen beginnen weer moeilijk te doen als ik teveel brood of andere koolhydraten zou eten. Deze broodvervanger met als basis een groente, is de max voor mij! Broccoli brood met zalm en dressing van soja yoghurt en mierikswortel. HEMELS! Perfect om mee te nemen naar je werk, als toast te gebruiken als je gasten hebt, … Je kan het een hele week bewaren in je koelkast in een afgesloten bokaal of doosje.
Een lekker en gezond alternatief als je snel eens iets wil in je mond wil steken, en een fantastisch gezonde vervanger voor je boterham. 😉
Neem je keukenmixer, mix je broccoli fijn (zoals kleine rijstkorreltjes). Doe in een grote kom de eieren, kruiden, 50 gram amandelmeel, 50 gram kokosbloem en olijfolie en roer goed door elkaar. Daarna spatel je daar de gemixte broccoli erdoor. Neem een bakplaat, doe hierop bakpapier & giet het mengsel erop. Druk goed aan, zodanig dat je een dunne laag krijgt (ongeveer 2 cm). Werk af met nog wat grof zeezout en Provençaalse kruiden on top. Zet nu in een voorverwarmde oven op 190 graden. Ongeveer voor een 35 tal minuutjes, totdat het brood een goudbruine kleur heeft. Haal uit de oven, en laat afkoelen. Snij hem nu in vierkantjes. Beleg met wat zalm, verse peterselie & lepeltje (soja)yoghurt met 1 tl mierikswortel in.Broccoli toast met zalm
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments