Diner/ Lunch

Salade met gebakken paprika, pompoenpitten en notenbrood

Deze salade is hemels. Super lekker met het gebakken notenbrood, paprika en de pompoenpitten. Dit geeft een ‘extra bite’ aan je gerecht. Ik maakte het notenbrood van de ‘ketoboeken’ van Julie’s lifestyle. Maar je kan gerust zelf een receptje opzoeken, of een donker notenbroodje halen bij de bakker.

Salade met gebakken paprika, pompoenpitten en notenbrood

Print Recipe
Serves: 1 grote kom Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 2 handen rucola sla
  • - 2 handen veldsla
  • - 1 hand spinazie (grof gesneden)
  • - 1 rijpe avocado
  • - Sap van 1 citroen
  • - 3 gekookte bietjes
  • - 2 pijpajuinen
  • - 3 el olijfolie + peper en zout
  • - Snuifje grof zeezout
  • - Verse bieslook (gesneden)
  • - 1 hand pompoenpitten
  • - 4 sneetjes donker notenbrood
  • - 2 rode paprika's

Instructions

1

Neem een grote kom. Doe hierin alle groenten in.

2

Snij de paprika's en het notenbrood in fijne blokjes. Bak dit samen met de pompoenpitten in wat olijfolie. Totdat het een krokant korstje heeft.

3

Snij nu de gekookte bietjes, pijp ajuin en avocado in fijne reepjes.

4

Neem een grote kom, doe hier de twee soorten sla: rucola en veldsla. Doe de spinazie erbij en meng alles goed door elkaar.

5

Giet er al maar een goeie scheut olijfolie en citroensap over. Kruid met peper en zout.

6

Doe hierbij nu de andere koude groentjes, vers gesneden bieslook en de warme paprika's en stukjes notenbrood.

7

Strooi er de gebakken pompoenpitten over en doe er nog wat grof zeezout op.

Notes

Eventueel kan je er ook nog bosbessen en frambozen aan toevoegen om het een frisse toets te geven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply