Lunch

Geroosterde aubergine met een tahin-yoghurt dressing

Dit gerecht heeft een Marokkaans tintje. Het is echt het proberen waard. De smaken zijn top.

De voorbije dagen/weken waren enorm druk. Verhuis, allerlei leuke dingen stonden op mijn agenda, het zomerse weer, … Het zijn vermoeiende maar enorm leuke dagen geweest. Een minpuntje natuurlijk is dat de blog eventjes stil heeft gestaan. Maar I’m back. Alé deze week dan toch 🙂 , want zondag vertrek ik een weekje naar de Spaanse zon. Maar deze week wil ik jullie toch nog verwennen met dit heerlijk aubergine recept met een frisse toets door de yoghurt-munt dressing. Dit gerecht vraagt weinig werk, en tover je snel op tafel. Eenvoudig en toch heerlijk gezond!

Geroosterde aubergine met een tahin-yoghurt dressing

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 2 aubergines
  • - 100 gram griekse yoghurt
  • - Olijfolie
  • - 1 teentje look
  • - 1/2 tl tahin
  • - 1 tl citroensap
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - Klein handje verse munt en koriander
  • - 1 pijpajuin
  • - Peper en zout
  • - Snuifje zeezout
  • - 2 el granaatappel

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 220 graden.

2

Neem twee volledige aubergines, prik er met een vork wat gaatjes in.

3

Leg op een bakplaat en giet er wat olijfolie over, peper en grof zeezout.

4

Stop de aubergines voor ongeveer 25/30 minuten in de oven. Daarna zet je het nog een kleine 5 minuten op grill stand. Hou ze op het laatste wat in het oog dat ze niet zwart worden (afhankelijk welke oven je hebt).

5

Haal ze uit de oven als ze wat 'verschrompelt' zijn. Laat even afkoelen, en snij ze door in het midden.

6

Maak ondertussen je yoghurt dressing: neem een kommetje, doe daar 100 gram griekse yoghurt in, kruid met peper en zout. Voeg hier 1/2 theelepel tahin (sesampasta) in, en vers gesneden munt. Roer dit goed door elkaar tot 1 gladde massa.

7

Snij wat verse munt, koriander en 1 pijpajuintje fijn.

8

Dresseer de dressing in en over de aubergines. Strooi de munt, koriander, pijpajuin en granaatappel erover.

9

Werk af met wat grof zeezout en paprikapoeder.

10

Smakelijk!

Notes

Een extraatje? Rooster wat amandelschilfers, en strooi ze erover.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sofia
    22 maart 2021 at 13:42

    een tajini is een Marokkaanse stoofpot, hierin maak je dan stoofpotjes met groenten, vlees, …
    Tahin is een soort pasta op basis van sesamzaadjes.
    Liefs,

    Sofie

  • Leave a Reply