Knabbels/ Lunch

Spring rolls met zalm & pindadip

Op zoek naar een super gezond maar fantastisch lekker lunch gerecht? Of een origineel hapje maken? Wat dacht je dan van deze spring rolls vol groenten en een heerlijk vers stukje gerookte zalm?

Spring Rolls zijn rolletjes gemaakt van rijst papier, gevuld met allerlei groenten, vlees of vis naar keuze. Ik heb in dit recept gekozen voor komkommer, paprika, champignons, sla, verse koriander, munt en gerookte zalm. Zit er iets tussen dat jij niet lekker vind, vervang het dan door iets anders. Met spring rolls is alles mogelijk. Hier kan je niet mee missen. Ik maak ze ook vaak met scampi’s of stukjes gebakken kip. Een groot voordeel, ze zijn vet- en calorie arm.

Lekker, speciaal én GEZOND. Een combi van verse groenten en vis. En dan dippen in de zelfgemaakte simpele pinda dip. Mmmmmm!! Hiermee scoor je all the way!

Springrolls met zalm & pindadip

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 4 vellen rijstpapier
  • - 1/4 komkommer
  • - 1/2 rode paprika
  • - 6 champignons
  • - 4 sneetjes gerookte zalm
  • - Verse munt en koriander
  • - Peper en zout
  • Voor de pindadip:
  • - 1 tl soja saus
  • - 1 el pindakaas (of notenpasta)
  • - 1 tl sesamolie of olijfolie
  • - 1 tl honing
  • - Scheutje limoensap
  • - 1 tl water
  • Afwerking:
  • - 1 el sesamzaadjes

Instructions

1

Snij de paprika, komkommer en champignons in fijne, dunne reepjes.

2

Hak de verse munt en koriander fijn.

3

Week de rijstvellen één voor één in een kom warm water (15 seconden). Hou je hand er even op zodat ze niet krullen. Leg 1 rijst papier op een bord, en begin in het midden te vullen met de verschillende ingrediënten (niet te veel ingrediënten erin doen, want rijst papier scheurt snel, dus maak hem niet te dik).

4

Let op, leg dit niet op een handdoek of wacht niet te lang nadat je ze uit het water hebt gehaald. De vellen kleven snel. Dus het beste is direct beginnen opvullen.

5

Daarna vouw je de vellen op zoals een enveloppe (onderaan en de twee zijkanten). Daarna rol je de 'roll' van je af, voorzichtig en stevig dicht.

6

Voor de pinda dip: Neem een kommetje Doe hierin 1 tl sojasaus, 1 el pindakaas, 1 tl sesamolie, 1 tl honing, scheutje limoensap en wat water. Roer goed totdat dit een glad mengsel is geworden (je kan ook een keukenmixer gebruiken, maar het gaat perfect met de losse hand 🙂 ).

7

Doe in een mooi schaaltje en werk af met wat sesamzaadjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply